Αναδιάρθρωση ΤΕΛΟΣ! Με Ξάνθη και άλλες 11 ομάδες το πρωτάθλημα της SL2 απεφάνθη το Διαιτητικό!!!

Στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, για πρωτάθλημα στη Super League 2 τη νέα χρονιά με 18 ομάδες και στη Football League με 16 ομάδες.

Η προσφυγή της ομάδας των Χανίων κατά της Ομοσπονδίας έγινε δεκτή, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής 4/9. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ειναι ομόφωνη. Λογικά η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και την προηγούμενη απόφαση – πρόταση της ΕΕ της ΕΠΟ για συγχώνευση της Super League 2 με την Football League και δημιουργία δύο ομίλων.

Πρόκειται για μια απόφαση – σταθμό, που είναι ίσως η πρώτη φορά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας βγαίνει απόφαση κόντρα στην ίδια την Ομοσπονδία. Η απόφαση 17406/2020 του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ διέρρευσε το βράδυ της Παρασκευής και εφόσον επιβεβαιωθεί και από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι δεν ανατρέπεται, ξεκαθαρίζει την κατάσταση για τα νέα μικρότερα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Οπως γίνεται αντιληπτό, απορρίφθηκαν οι προσφυγές τόσο του Απόλλωνα Πόντου όσο και της Κέρκυρας, οι οποίοι υποβιβάζονται πλέον στη Football League. Μετά από αυτήν την απόφαση, πλέον στη Super League 2 δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση ομάδων, ενώ μόνο η FL θα έχει περισσότερες ομάδες σε σχέση με πέρσι (είχε 14) λόγω της αυτόματης ανόδου από την ΕΠΟ οκτώ αντί τεσσάρων ομάδων από τη Γ’ Εθνική. Συνεπώς πάμε για SL1 με 14 ομάδες, SL2 με 12 ομάδες και FL μάλλον με 18 ομάδες.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Super League 2 την αγωνιστική περίοδο 2020-21 γίνεται ξεκάθαρα αποτελείται από 12 ομάδες, όπως δηλαδή ανέφερε η προκήρυξη. Ανάμεσά τους και την ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία υποβιβάστηκε μετά τα μπαράζ από την Super League 1.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ