Την Παρασκευή κρίνεται το μέλλον των ακαδημιών του ΑΟΞ με τη συμμετοχή Κ17 και Κ15 στην Super League 1

Την Τετάρτη η ΠΑΕ Ξάνθη ανακοίνωσε την επαναλειτουργια από την προσεχή εβδομάδα της ακαδημίας της ΠΑΕ Ξάνθη, που είχε τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς Πανόπουλου.

Ωστόσο όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της αναπτυξιακής πυραμίδας όλου του οικοδομήματος των ακαδημιών του ΑΟΞ θα κριθεί στο ΔΣ της Super League 1 το πρωί της Παρασκευής, έστω και αν έχει διαγραφεί από αυτό η ΠΑΕ Ξάνθη με αποτέλεσμα να μην προσκαλείται και αυτονόητα να μην συμμετέχει.

Στο ΔΣ της Παρασκευής θα ξεκαθαρίσει αν θα υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εφόσον λυθεί αυτό το θέμα, λογικά θα εγκριθούν και οι προκηρύξεις των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Super League 1 και σε αυτά υπάρχει το αίτημα της ΠΑΕ Ξάνθη (όπως και του Πανιωνίου) να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα Κ17 αλλά και στο νέο πρωτάθλημα Κ15 παρά τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας.

Πέρυσι υπενθυμίζεται ότι οι ΠΑΕ της Super League 1 ακριβώς επειδή θεώρησαν ότι δεν πρέπει ο υποβιβασμός ενός μέλους του συνεταιρισμού να οδηγεί και στην διάλυση της ακαδημίας της, αποδέχθηκαν ανάλογο αίτημα του ΠΑΣ Γιάννινα που έλαβε κανονικά μέρος την σεζόν που έγινε πέρυσι στα πρωταθλήματα Εφήβων (Κ17) και Παίδων (Κ15).

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει δεκτό και για την Ξάνθη και τον Πανιώνιο, που φέρονται ήδη να έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα. Φυσικά εναπόκειται στα μέλη του Συνεταιρισμού της SL1 να κάνουν δεκτό το αίτημα, αλλά θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη οποιαδήποτε απόρριψή του, δεδομένου ότι θα αποτελεί μαχαιριά στην ίδια την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ομάδες της Super League 1 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή και στα πρωταθλήματα Κ19 και Κ17 ενώ προαιρετική η συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ15, ενώ για τις ομάδες της Super League 2 διεξάγεται αναπτυξιακό πρωτάθλημα μόνο για τα Κ19. Για αυτον τον λόφο, προκειμένου να μην καταστραφεί ένα οικοδόμημα ετών, κρίνεται μείζονος σημασίας να εξαολουθησουν να παίζουν στην SL1 οι ομάδες Κ17 και Κ15 του ΑΟΞ.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι έχουν διαρρεύσει τα ονόματα τριών ξανθιωτών, του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, του Γιάννη Δημητριάδη και του Χρήστου Μαλαδένη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Κ19, Κ17 και Κ15 αντίστοιχα – αν και τουλάχιστον ένα από αυτά τα τρία ονόματα σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες φέρεται να μην έχει δεχτεί καμία κρούση από τους ανθρώπους του νέου ισιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη.