Nations League: Άχρωμη και… ισόπαλη η Εθνική στη Λιουμπλιάνα με θετική παρουσία κυρίως του Σιόβα

Η Εθνική περιορίστηκε στο εκτός έδρας 0-0 με τη Σλοβενία το βράδυ της Πέμπτης στην πρεμιέρα του Νations League, μένοντας μακριά από τις καλές εμφανίσεις του περσινού φθινοπώρου αλλά και χωρίς να κδινευνεύσει.

Ενάντια σε έναν αντίπαλο μετρίων δυνατοτήτων η «γαλανόλευκη» δεν είχε εμπνεύσεις στο παιχνίδι της, ούτε ιδιαίτερο τρόπο για να προβληματίσει την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Τζον Φαν’τ Σιπ να είναι και αυτός με τη σειρά του εκτός φόρμας καθώς άργησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις και έκανε μόλις δύο αλλαγές – και αυτές μετά το 75ο λεπτό.

Από τους κορυφαίους για την ελληνική ομάδα ο πρώην παίκτης των ακαδημιών του ΑΟΞ Δημήτρης Σιόβας στα μετόπισθεν, ενώ καλός στο ντεμπούντο του με την Εθνική Ανδρών ήταν και ο επίσης πρώην της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας. Από κεί και πέρα ξεχώρισαν κάπως οι Λημνιός και Γιαννούλης, ενώ από τον Πέτρο Μάνταλο που επισης αγωνιστηκε βασικός αλλά αντικαταστάθηκε στο 87′ είναι φανερό ότι ο ομοσπονδιακός περίμενες περισσότερες εμπνεύσεις, αν και ήταν αρκετά καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους.

Ουσιαστικά, μια προσπάθεια του Παυλίδη στο 29′ (κάτι σαν τακουνάκι έκανε ο 21χρονος φορ), που εξουδετέρωσε ο Όμπλακ ήταν η καλύτερή της στιγμή στο α’ ημίχρονο για την Ελλάδα, που έδεινε μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο 45λεπτο αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Πέρα από κάποια σουτ του Λημνιού, που δεν προβλημάτισαν σημαντικά τον Όμπλακ, δεν καταγράφηκε κάτι άλλο σημαντικό για τη «γαλανόλευκη», με τους γηπεδούχους εν τέλει να χάνουν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς, με τον Σπόραρ στο 86′ να κάνει την κοντινή προβολή αλλά να φεύγει ελάχιστα άουτ η μπάλα.

Μετά από αυτό το 0-0 αλλά και το 1-1 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου αναμεσα σε Κόσοβο ακι Σλοβενία, όλες οι ομάδες είναι ισόβαθμες. Σειρά για την Εθνική Ανδρών παίρνει ο κυριακάτικος (6/9) εκτός έδρας αγώνας με το Κόσοβο. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκωτσέζος Μάντεν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ και Ρουμ. 

Κίτρινες: 72′ Μπλάζιτς, 78′ Μπίγιολ, 89′ Ζάιτς – 77′ Μπακάκης.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μάτιαζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπάλκοβετς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπίγιολ (78′ Κούτερ), Βέτριχ, Ρεπ (53′ Ζίβετς), Μπόχαρ, Βούτσκιτς (62′ Ζάιτς), Σπόραρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λημνιός, Μάνταλος (87′ Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (76′ Φούντας).