Επιβεβαίωσε ότι έρχεται στην Ξάνθη ο Ανδρέας Τάτος παρά τις προτάσεις και από την Α’ Εθνική

«Δεν έχω υπογράψει αλλά σίγουρα εκεί θα πάω». Με τη φράση αυτή ο Ανδρέας Τάτος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών που τον θέλουν να αποτελεί το πρώτο μεγάλο όνομα που έρχεται στην ομάδα της Ξάνθης.

Ο πολύπειρος παίκτης μιλώντας στο Metropolis εξέφρασε την απορία του που το CAS όρισε να επιστραφούν οι 7 βαθμοί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά απαγόρευσε να γίνει αυτό και στην ΠΑΕ Ξάνθη για την ίδια υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας.

Ακόμα αποκάλυψε ότι είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες της Super League 1 αλλά επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος συμφώνησε με την Ξάνθη. Τέλος, υποστήριξε ότι έχει άκουσε τα καλύτερα λόγια για τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας της Θράκης Μπιλ Πάπας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα μπορεί να πει περισσότερα όταν υπάρξει συνεργασία μαζί του.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση του ραδιοφωνικού σταθμού, για την επικείμενη συμφωνία του με την Ξάνθη ο Ανδρέας Τάτος είπε: «Δεν έχω κάτι να κρύψω. Έχω πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους της Ξάνθης και με τον κ. Τσετινέ. Μου ταιριάζει ο ηγετικός ρόλος και θέλω να τον έχω. Είμαι σε καλή κατάσταση, όταν είχα γυρίσει στον Άρη στην Β’ και στην Γ΄Εθνική, το είχα δει διαφορετικά, είχα παρατήσει τον εαυτό μου αλλά όσο μεγαλώνεις ωριμάζεις. Είχα και άλλες προτάσεις από Α’ Τουρκίας. Γνωρίζει από ποδόσφαιρο ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης και είναι σοβαρός, αλλά αν δεν ζήσεις κάποιον… Θα δούμε. Δεν έχω υπογράψει, αλλά εκεί θα πάω…», ενώ για το ζήτημα της φερόμενης πολυιδιοκτησίας αναρωτήθηκε: «Υπάρχει δικαιοσύνη; Ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους επτά βαθμούς, ενώ η Ξάνθη όχι».

Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε και στον Άρη: «Τον βλέπω τον Άρη, χαίρομαι που πηγαίνει καλά. Μίλησα με τον πρόεδρο, αλλά για άλλα θέματα. Δεν είχα, όμως, πρόταση. Γράφτηκαν πολλά, εμείς χαρίσαμε και 500.000 ευρώ στον Άρη. Κάναμε προσφυγή για δεδουλευμένα 50.000 ευρώ. Γράφουν πράγματα που δεν αληθεύουν, γι’ αυτό και δεν μιλάω συχνά στον Τύπο. Και εμείς οικογένειες έχουμε, να μην τα πάρουμε; Έχω καλές σχέσεις με τον Καρυπίδη, προς Θεού. Δεν είναι στο χέρι μου να επιστρέψω, ούτε μπορώ να παρακαλέσω να παίξω στον Άρη. Έφεραν για κάτι 20λεπτα κάτι παίκτες από την Αργεντινή που δεν ακούμπησαν. Ας κάνουν κριτική σε αυτούς και μετά να πουν για εμάς. Είναι άλλη γραμμή αυτή, ας κρίνουν αυτούς και ας αφήσουν όλους τους Έλληνες, όχι μόνο εμένα. Γράφουν εδώ και δέκα χρόνια ότι σταματάω. Δεν λύνονται με την κακία τα προβλήματα».  

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Γιάννη Φετφατζίδη: «Ο Γιάννης είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και στεναχωρέθηκα που δεν κλήθηκε στην εθνική. Αν ξεπεράσει το ψυχολογικό θα κάνει πολλά πράγματα. Είναι μεγάλη παιχτάρα και μπορεί να προσφέρει πολλά. Όταν έχεις κόσμο και πίεση σου δημιουργεί ψυχολογικό. Τον Μπρούνο Γκάμα δεν τον έχω δει πολύ, αλλά ακούω καλά λόγια και σίγουρα είναι καλός παίκτης».