Διεγράφη η ΠΑΕ Ξάνθη από μέλος του συνεταιρισμού της Super League 1

Εδώ και μερικές ώρες με επίσημη απόφαση του ΔΣ της Super League 1 η ΠΑΕ Ξάνθη δεν είναι μέλος του συνεταιρισμού, καθώς διεγράφη από αυτό ως αποτέλεσμα του υποβιβασμού της.

Πρόκειται για τυπική διαδικασία που γίνεται ταυτόχρονα με την εγγραφή του νέου μέλους, εν προκειμένω της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης που ήταν η νικήτρια των δύο αγώνων μπαράζ.

Η διαγραφή δεν έγινε στο ΔΣ της περασμένης Δευτέρας, καθώς δεν είχε περάσει το 48ωρο που απαιτείται τυπικά για κατάθεση ενστάσεων. Πλέον από την στιγμή που όλα έχουν σφραγιστεί και ξεκαθαρίσει, χωρίς κανένα ενδεχόμενο ανατροπής, το ΔΣ της SL1 προχώρησε στην εγγραφή του Απόλλωνα ως νέου μέλους και στην ταυτόχρονη διαγραφή της Ξάνθης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει εγγραφεί σε προηγούμενη συνεδρίαση και αντίστοιχα διεγράφη η ΠΑΕ Πανιώνιος περίπου ένα μήνα πριν, όταν επικυρώθηκε η βαθμολογία των πλέι άουτ της Super League 1.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως δεν συμμετείχε και σε αρκετές από τις τελευταίες συνεδριάσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την εγγραφή του Απόλλωνα, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα παράλληλα με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το άλλο Παρασκευοσαββατοκύριακο 11-12-13 Σεπτεμβρίου και απλά θα οριστεί την 1η αγωνιστική να παίξουν μεταξύ τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ώστε το δικό τους μόνο ματς για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος να αναβληθεί και να διεξαθεί στην πρώτη διαθέσιμη ελεύθερη ημερομηνία, πιθανότατα στις 16 Δεκεμβρίου.

Πάντως, δεν εγκρίθηκε η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος καθώς το μπλοκ των επτά ομάδων (στο οποίο έχει προστεθεί πλέον ο Απόλλων Σμύρνης και από το οποίο έχει αφαιρεθεί προφανώς η Ξάνθη) επιμένει να μην υπογράψει την προκήρυξη αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα τηλεοπτικά, ώστε όλες οι ομάδες να έχουν εγγυημένα έσοδα.

Πλέον προγραμματίστηκε νέο ΔΣ και ΓΣ την Παρασκευή το πρωί και εφόσον υπογραφεί η προκήρυξη, το απόγευμα της Παρασκευής 4/9 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, του πρώτου χωρίς συμμετοχή της ομάδας της Ξάνθης και γενικά της Θράκης μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.