Μαραντάς, Κετσιεμενίδης, Δημητριάδης και Μαλαδένης για το νέο τεχνικό επιτελείο της νέας εποχής του ΑΟΞ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την έλευση του Τόνι Πόποβιτς ως νέου προπονητή στην ομάδα της Ξάνθης, παρά τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Αυστραλία για «δεύτερες σκέψεις» και «εν ισχύ συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο με την Περθ Γκλόρι».

Αυτό υποστηρίζουν πηγές από τη νέα εποχή της ΠΑΕ Ξάνθη που σχολίαζαν την Δευτέρα ότι εντός της Τρίτης ενδέχεται και να έρθει στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις, την συμφωνία και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας – κάτι που εφόσον επιτευχθεί θα αποτελεί ένα μίνι κατόρθωμα στην σημερινή εποχή των εξαιρετικά δύσκολων μετακινήσεων με τα αεροπλάνα και ιδίως σε διηπειρωτικές πτήσεις από την άλλη άκρη του κόσμου.

Πέρα από τον Τόνι Πόποβιτς και τον άμεσο συνεργάτη του Άρθρουρ Ντάιλς που οι Αυστραλοί χαρακτηρίζουν ως «γκουρού των ακαδημιών», ήδη ακούγεται και μια σειρά από ονόματα Ξανθιωτών προπονητών που θα κληθούν να λάβουν μέρος στην επόμενη μέρα και να στελεχώσουν την ομάδα στη νέα εποχή. Το πρώτο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Γιώργου Μαραντά ως άμεσου Έλληνα βοηθού του Πόποβιτς.

Από εκεί και πέρα, όπως έγραψε και ο Γιάννης Τσιλιγκιρίδης που καλύπτει επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΑΟΞ, «στις υποδομές θα αξιοποιηθούν ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης στην Κ19, ο Γιάννης Δημητριάδης στην Κ17 και ο Χρήστος Μαλαδένης στη Κ15» ενώ αναμένονται στις επόμενες μέρες και άλλες προσθήκες. Οι κρούσεις σε όλα αυτά τα ονόματα δείχνουν να επιβεβαιώνονται με τον πρώτο ωστόσο να έχει αυτή τη στιγμή συνεργασία με τον Νέστο Χρυσούπολης, τον δεύτερο να έχει μόλις αποχωρήσει από τον Ηρακλή Ζυγού και τον τρίτο να διατηρεί συνεργασία σκάουτινγκ με τις ακαδημίες της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι ότι όσο καλή πρόθεση και αν υπάρχει από την πλευρά της νέας διοίκησης, η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει γνωστή, ο υποβιβασμός του ΑΟΞ σημαίνει καταρχήν ότι παύει και η συμμετοχή των ομάδων Κ17 και Κ15 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League 1. Κοινώς οι τρεις αναπτυξιακές ομάδες της ΠΑΕ Ξάνθη γίνονται… μια, καθώς στις πιο κάτω επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχει μόνο πρωτάθλημα Νέων (Κ19) στην Super League 2 και πρωτάθλημα Εφήβων (Κ17) στην Football League. Ωστόσο υπάρχει το παραθυράκι του ΠΑΣ Γιάννενα, που φέτος έλαβε μέρος στα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 της SL1 και λογικά εφόσον υπάρξει καλή θεληση από όλες τις πλευρές, θα μπορέσει να βρεθει λύση.