Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική Ομάδα Ελπίδων των Γιάννη Γκούμα και Φώτη Ιωαννίδη

Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την Τρίτη (1/9), βρέθηκε θετικό δείγμα κορονοϊού σε μέλος της αποστολής της Eθνικής Ελπίδων.

Το μέλος της αποστολής που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό αποχώρησε αμέσως από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στην οποία όπως ήταν γνωστό μετείχε ως ομοσπονδιακός προπονητής ο πρώην βοηθός στην Ξάνθη Γιάννης Γκούμας και ως παίκτης ο καταγόμενος από την Κομοτηνή επιθετικός του Παναθηναϊκού Φώτης Ιωαννίδης.

Το όνομα του θετικού κρούσματος δεν έγινε γνωστό. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί, ενώ αύριο Τετάρτη (2/9), όλα τα μέλη της αποστολής θα υποβληθουν εκ νέου σε τεστ για κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ομάδα Κ21 έχει προγραμματισμένους εκτός έδρας αγώνες με την Κροατία και το Σαν Μαρίνο στις 03 και στις 06/09/2020, αντίστοιχα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν απο την εξουσιοδοτημένη απο την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων, η οποία προετοιμάζεται για τους αγώνες με την Κροατία και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα αποχώρησε αμέσως από το ξενοδοχείο, ενώ η προετοιμασία της Ελληνικής ομάδας συνεχίζεται και αύριο τα μέλη της αποστολής θα υποβληθούν σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA».