Καρυπίδης και λοιπό ΔΣ τoυ Ηρόδικου «άδειασαν» τον Ραγκούση οδηγώντας τον στην παραίτηση

Αίσθηση προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η απόφαση του Μιχάλη Ραγκούση να παραιτηθεί από την προεδρία του συλλόγου ατόμων με αναπηρία της Κομοτηνής Ηρόδικου.

Η υπόθεση έχει παρασκήνιο, αφού με επιστολή του που υπογράφει ο αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Δημήτρης Καρυπίδης, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου διαχώρισε την θέση του από την επιστολή που εστάλη πρόσφατα από τον Ραγκούση στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (και η οποία κοινοποιήθηκε στην ΕΠΕ, την ΕΑΟΜ ΑμεΑ και την ΟΣΕΚΑ) μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής ο Μιχάλης Ραγκούσης εξέφρασε την μεγάλη του απογοήτευση και αγανάκτηση για την παρέμβαση που επιχειρείται με το νέο υπό κατάθεση αθλητικό νομοσχέδιο, που καταθέτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Στην επιστολή που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS υποστηρίζεται ότι τίθενται θέματα που αντιβαίνουν στην ουσία στο αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Σύμφωνα ωστόσο με τον θρακιώτικο σύλλογο, «ο κ. Ραγκούσης με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος Α.Σ. ΑμεΑ ‘Ηρόδικου’ εξέφρασε την προσωπική του άποψη για την διαδικασία, χρησιμοποιώντας το λογότυπο και την σφραγίδα του Συλλόγου χωρίς να τηρηθούν οι από το καταστατικό καθοριζόμενες διαδικασίες για τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η επιστολή εστάλη χωρίς πρωτόκολλο και με λανθασμένη ημερομηνία αυτής της 24.07.2020 αντί της 24.08.2020, όπου ήταν και η ημερομηνία της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης».

Είναι προφανές ότι τα άλλα μέλη του Ηρόδικου συμφωνουν με το νομοσχέδιο Αυγενάκη και διαφωνουν με την κριτική που ασκήθηκε στο νομοσχέδιο. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Ηρόδικου, «κάθε κίνηση προς εξυγίανση του αθλητισμού της χώρας, μας βρίσκει σύμφωνους και θα είμαστε αρωγοί της προσπάθειας αυτής». Για αυτό και όπως επισημαίνεται, «ο κ. Ραγκούσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πράξης του υπέβαλε εγγράφως την παραίτηση του από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. η οποία και έγινε δεκτή».