Με πρόταση Γαβριηλίδη και ψήφο και από Πανίδη ορίστηκε για τις 12 Σεπτέμβρη στη Ριζούπολη ο τελικός ΑΕΚ-ΟΣΦΠ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ και μετά από συζήτηση μακράς διάρκειας και με αρκετές εντάσεις αποφάσισε ο αναβληθεις τελικος του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού να διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που κανονικά θα άρχιζε το πρωτάθλημα της Super League 1.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, υπέρ της πρότασης που είχε υποβάλει η Επιτροπή Διοργανώσεων του Παναγιώτη Δημητρίου (μέλος της οποίας είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπελλου Μάνος Γαβριηλίδης) τάχθηκαν 10 από τα 15 μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ.

Ανάμεσα στα 10 μέλη που ψήφισαν υπέρ αυτής της λύσης ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης. Την πρόταση καταψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Super League στο ΔΣ της ΕΠΟ, δηλαδή ο Τάκης Αγραφιώτης του Ολυμπιακού, ο Ευάγγελος Ασλανίδης της ΑΕΚ, ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης του Παναθηναϊκού, που είναι και πρόεδρος της Super League. Ο τελευταίος είχε προτείνει να κάτσουν σε ένα τραπέζι ΑΕΚ και Ολυμπιακός μαζί με ΕΠΟ και Cosmote και να βρουν μια αποδεκτη ημερομηνία, με την πλευρά του Ολυμπιακού να έχει διαρρεύσει επιθυμία για παραμονές Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λευκό ψήφισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΕ της ΕΠΟ έλαβε ακόμα την απόφαση σε περίπτωση που δεν μπορεί να διεξαχθεί το ματς στη Ριζούπολη, εναλλακτική έδρα του τελικού να είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Δεν έχει διευκρινιστεί με τι ρόστερ θα κατέβουν οι δυο ομάδες και αν ουσιαστικά οδηγούμαστε σε νέα παράταση της αγωνιστικής σεζόν ή όχι.