Αλλές τρεις μέρες προθεσμία για να προσφύγει η ΠΑΕ Ξάνθη στο CAS με στόχο την παραμονή στην Α’ Εθνική

Η ΠΑΕ Ξάνθη υποβιβάζεται στην Super League 2 μετά τις δυο ήττες στους αγώνες μπαράζ, αλλά πιστεύει ότι κακώς δόθηκαν αυτοί οι αγώνες μετά από παράνομη απόφαση της ΕΠΟ.

Ως γνωστόν η ομάδα της Θράκης μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης ορισμου των μπαράζ αλλά δεν δικαιώθηκαν αφού με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2 οι δικαστές – διαιτητές έκριναν ότι ορθά η ΕΠΟ παρέτεινε την λήξη της αγωνιστικής σεζόν ως τις 31 Αυγούστου και στη συνέχεια όρισε τα μπαράζ. Η ΠΑΕ Ξάνθη εφαρμόζοντας την τακτική «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», έστειλε μάλιστα και δύο εξώδικα προς την ΕΠΟ, το ένα με αποδέκτη και την Super League, αμφισβητώντας ξανά τη νομιμότητα του ορισμού των μπαράζ και κατά συνεπεια τον υποβιβασμό της.

Επειδή ωστόσο τα περισσότερα από αυτά εκτιμάται από πολλούς ότι γίνονται για τα μάτια του κόσμου, κοινώς για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να υπάρχει η αίσθηση στο φίλαθλο κοινό της ομάδας ότι η ομάδα «με παράνομο τρόπο υποβιβάζεται», αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του Διαιτητικού Δικαστηρίου μπορεί όπως έχει γραψει από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS να προσβληθεί μόνον ενώπιον του CAS. Το δικαίωμα προσφυγής σε αυτό είναι 21 ημέρες από την έκδοση της απόφασης και με δεδομένο ότι ανακοινώθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου, γίνεται αντιληπτό ότι η ΠΑΕ Ξάνθη μπορεί μέχρι και την προσεχή Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου να προσβάλει την νομιμότητα του ορισμού των μπαράζ και άρα μέσω πιθανής δικαίωσης να αποτρέψει και τον υποβιβασμό της για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια.

Η ΠΑΕ Ξάνθη με υπογραφή Πιαλόγλου και σφραγίδα Πανόπουλου έστειλε εξώδικα με τα οποία αναπτύσει την επιχειρηματολογία της, με την οποία αναφέρει «τους λόγους για τους οποίους ο ορισμός των αγώνων μπαράζ δεν είναι νόμιμος συμφώνως με τις αποφάσεις της ΕΕ/ΕΠΟ». Ειναι προφανές ότι αν βγει μια δικαστική απόφαση που να δικαιώνει την ΠΑΕ Ξάνθη σε αυτήν την θέση, η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Για να υπάρξει ωστόσο τέτοια δικαστική απόφαση, οφείλει να γίνει προσφυγή. Και η προθεσμία για προσφυγή εκπνέει σε λίγα 24ωρα.

Οπότε τίθεται το μεγαλο ερώτημα:

Θα προσφύγει η ΠΑΕ Ξάνθη στο CAS κατά της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου που επιβεβαίωσε τον ορισμό από την ΕΠΟ των μπαράζ με τον Απόλλωνα;

Είναι προφανές ότι η όποια τυχόν προσφυγή θα φέρει πλέον όχι απλά την σφραφίδα Πανόπουλου αλλά και την σφραγίδα της νέας εποχής του Μπιλ Πάπας, αφού από την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης, είναι αυτονόητο ότι οφείλει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του νέου ιδιοκτήτη σε μια τέτοια κίνηση.

Θα είναι και το πρώτο δείγμα γραφής της νέας ιδιοκτησίας.

Εφόσον η ΠΑΕ Ξάνθη, ο Πιαλόγλου και ο Πανόπουλος, αλλά και η νέα τάξη πραγμάτων υπό τον Μπιλ Πάπας, αισθάνονται πράγματι αδικημένοι από την απόφαση για τα μπαράζ που χαρακτηρίζουν παράνομη και έχουν προαναγγείλει ότι θα προσβάλουν με κάθε νόμιμο τρόπο, η προσφυγή στο CAS είναι μονόδρομος.

Ωστόσο η χρονική προθεσμία για κάτι τέτοιο εκπνέει σε λίγες ώρες. Και όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν η κατάληξη την προηγούμενη φορά που η ΠΑΕ Ξάνθη παρά το γεγομός ότι αισθανόταν αδικημένη, με απόφαση Πανόπουλου ΔΕΝ προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ)…