Οι αντίπαλοι της Ξάνθης στη Β’ Εθνική είτε γίνει αναδιάρθρωση είτε όχι

Ο ΑΟΞ υποβιβάστηκε από την Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του μετά από 31 χρόνια και πλέον έχει σημασία να δούμε ποιες θα είναι οι αντίπαλες ομάδες στη νέα περιπέτεια στην οποία θα μπει.

Αυτό βέβαια αποτελεί ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αφου δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα γίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών της Super League 2 και της Football League ή όχι. Η αναδιάρθρωση αποτελεί πρόταση της ΕΠΟ προς την Πολιτεία αλλά φέρεται να εκφράζει διαφωνία το μπλοκ των ομάδων της SL2, ενώ πιέζει προς αυτήν το μπλοκ των ομάδων της FL αλλά και κυρίως οι οκτώ πρωταθλήτριες της Γ’ Εθνικής που προβιβάζονται.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, για αυτό και το ThrakiSportS κάνοντας μια πρώτη έρευνα, εξετάζει και τα δύο αυτά σενάρια.

Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση, στην Super League 2 θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 12 ομάδες, όπως και την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν οι οκτώ ομάδες από την 3η ως και την 10η θέση της βαθμολογίας, την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα, από την στιγμή που έει επικυρωθεί η βαθμολογία. Προβιβάζονται ο ΠΑΣ Γιάννενα και ο Απόλλων Σμύρνης και στην θέση τους έρχονται ο ΑΟ Ξάνθη και ο Πανιώνιος. Τέλος, υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι, δηλαδή Κασιόπη (Κέρκυρα) και Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς δηλαδή) και στην θέση τους ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι της Football League, που ήταν την στιγμή της διακοπής τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός.

Υπάρχει ωστόσο πρόταση – απόφαση της ΕΠΟ για να γίνει το νέο πρωτάθλημα με 18 ομάδες στην SL2 αν δεν περάσει η αναδιάρθρωση. Η πρόταση αυτή θέλει να υποβιβάζονται μεν οι δυο τελευταίες, αλλά να προβιβάζονται αντί για 2 συνολικά 8 ομάδες. Κατά της απόφασης αυτής μάλιστα προσφεύγει σειρά ομάδων στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν πάντως περάσει αυτή η πρόταση και δεν περάσει η αναδάρθρωση, οι ομάδες αυτές αναφέρονται παρακάτω με ερωτηματικό.

Σε περίπτωση που περάσει η πρόταση της ΕΠΟ και γίνει η αναδιάρθρωση, τότε θα συγχωνευτούν οι δυο κατηγορίες της Super League 2 και της Football League και θα πάμε σε μια ενιαία Β’ Εθνική με δυο ομίλους χωρισμένους σε γεωγραφικά κριτήρια. Ο κάθε ομιλος θα έχει από 15 με 16 ομάδες με βάση τα δεδομένα ότι φέτος συμμετείχαν 12 ομάδες στην SL2 (αρα μετά την ανοδο δύο και την αντικατασταση τους από ΑΟΞ και Πανιώνιο παραμένουν τόσες) και 14 ομάδες στην FL (από τις οποίες θα υποβιβάζονταν 4 ομάδες αλλά θα ανέβαιναν οκτώ από τη Γ’ Εθνική με βάση την απόφαση της ΕΠΟ). Ετσι βγαίνουν σύνολο 30 ομάδες, που μπορεί να γίνουν ως 34 αν τελικά δεν υποβιβαστεί κανείς από την FL με σοβαρό πάντα το ενδεχόμενο κάποιες να μην δηλωθούν καν στο νέο πρωτάθλημα.

Η πρώτη έρευνα του ThrakiSportS για τον χάρτη της νέας σεζόν και τους αντιπάλους της Ξάνθης στην Β’ Εθνική – όπως και αν ονομάζεται και με όποιον τρόπο και αν διεξαχθεί, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΟΞ ΣΤΗΝ SUER LEAGUE 2
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Πανιώνιος
ΑΟ Χανιά
Λεβαδειακός
ΑΕ Καραϊσκάκης
Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης
Παναχαϊκή
Πλατανιάς
Δοξα Δράμας
Τρίκαλα
Ιωνικός Νίκαιας
Διαγόρας Ρόδου (?)
ΟΦ Ιεράπετρας (?)
Νίκη Βόλου (?)
Καβάλα (?)
Βέροια (?)
Ολυμπιακός Βόλου (?)

ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΟΞ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΟΜΙΛΟ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Δόξα Δράμας
Καβάλα
Πανσερραϊκός
Απόλλων Πόντου
Βέροια
Πιερικός
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης
Αλμωπός Αριδαίας
Κασσιόπη (Κέρκυρα)
Απόλλων Λάρισας
Τρίκαλα
Νίκη Βόλου
Ολυμπιακός Βόλου
Λεβαδειακός (?)
ΑΕ Καραϊσκάκης (?)
Θεσπρωτός (?)