Μάχη με τις φλόγες σε δυο μέτωπα σε Λουτρά και Αγνάντια Αλεξανδρούπολης – Βοηθά και ο Στρατός

“Μάχη” σε δυο μέτωπα με τις φλόγες για να προλάβουν τοβράδυ δίνουν εδώ και ώρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του στρατού, με την πολύτιμη βοήθεια δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων Καναντέρ και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες ακόμα παραμένουν ενεργά δυο μέτωπα σε Λουτρά, που είναι και το πιο δύσκολο και Αγνάντια.

Τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις ως αυτή την στιγμή σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την φωτιά, αφού σε λίγο νυχτώνει και θα αποχωρήσουν.

Νωρίτερα υπήρχε ετοιμότητα και είχαν ενημεεωθεί οι κάτοικοι στα Λουτρά και την Αγνάντια, μήπως χρειαζόταν να εκκενώσουν τα χωριά τους αν οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

Στην “μάχη” της κατάσβεσης συμμετέχουν και δυνάμεις του στρατού με υδροφόρες και στρατιώτες, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες από το φωτορεπορτάζ του Evros-news.gr από τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης και ενισχύσεις από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Φυλάκιο Φερών, το Σουφλί μαζί με το Πυροσβεστικό ελικόπτερο καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για έλεγχο της φωτιάς.

Οι καπνοί φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και την Εγνατία οδό, ενώ στάχτες επίσης γέμισαν την πόλη. Οι δυο φωτογραφίες μας είναι ενδεικτικές.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/