Καραγεωργίου στο ThrakiSportS: «Να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά είτε είμαι εγώ είτε άλλοι»

Ο Νίκος Καραγεωργίου ηταν πολύ εκνευρισμένος σε όλη την διάρκεια του δεύτερου μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης και δεν το έκρυψε. Οχι με τα παιδιά της ομάδας του που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια αλλά με τις καταστάσεις που οδήγησαν τον ΑΟΞ να πιει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού λίγο πριν την έλευση του… Σεπτεμβρίου.

Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ανέλαβε την ομάδα σε δύσκολη χρονική συγκυρία και προς τιμήν του, έμεινε να βοηθά μέχρι τέλους. Θα μπορούσε να μην το κάνει και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Εμεινε να παλέψει με 17χρονα παιδιά για μια παραμονη που φάνταζε εξ αρχής όχι απλά δύσκολη αλλά ισοδύναμη με θαύμα.

Μετά το τέλος και παρά την κούραση αλλά και την πίεση του αγώνα, μίλησε στο ThrakiSportS και όπως ήταν φυσιολογικό η σύντομη κουβέντα μας ξεκίνησε από την συγκλονιστική ατάκα του «Δεν θέλω κανείς σας να κλαίει», την οποία ακούστηκε να λέει στους παίκτες του, συγκεντρώνοντάς τους γύρω του στο κέντρο του γηπέδου μετά το τέλος του αγώνα.

«Γιατί να κλάψουν; Υπάρχει λόγος να κλάψουν; Τώρα ξεκινάει η πορεία τους, δεν πρέπει να είναι στεναχωρημένοι και να κλαίνε. Πρέπει να τους δώσουμε θάρρος για να προχωρήσουν στην ποδοσφαιρική ζωή τους. Τους είπα ότι εγώ είμαι 58 χρονών, μαζί σας δούλεψα 20 μέρες, και είμαι τόσο χαρούμενος όσο δεν ήμουν σε όλη μου την καριέρα. Επιπροσθέτως, είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια, τον αγώνα και την καθημερινότητα που έζησα μαζί σας, γιαυτό τους είπα πως πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά. Δεν πειράζει, έτσι είναι η ζωή».

Πόσο δύσκολο ήταν όλο αυτό το διάστημα να δουλέψετε με αυτά τα παιδιά και να πιστέψετε στην ανατροπή, με τις όποιες πιθανότητες;

«Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας. Έπαιζε μια επαγγελματική ομάδα με μια ερασιτεχνική. Κυρίως δούλεψα το ψυχολογικό κομμάτι. Το πως θα μπουν στο γήπεδο, να μην φοβηθούνε, να έχουν πίστη. Εκεί εστιάσαμε περισσότερο και τις 20 μέρες που μας δόθηκε η δυνατότητα να προπονηθούμε. Επιπλέον, αυτά τα παιδιά είχαν σταματήσει επίσης τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από τον Φλεβάρη».

Ο Νίκος Καραγεωργίου κλείνοντας την flash interview στο ThrakiSportS μετά το τέλος του μπαράζ και τον οριστικό υποβιβασμό του ΑΟΞ, ανέφερε: «Το σημαντικό είναι την επόμενη μέρα στην Ξάνθη να αξιοποιηθούν τα παιδιά, είτε είμαι εγω είτε είναι άλλοι. Να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά και να προχωρήσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι απλοί φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης που έσπευδαν να δώσουν συγχαρητήρια στον Καραγεωργίου για την δουλειά που έκανε και την ομάδα που παρέταξε, μαζί με τις ευχές τους για καλή συνέχεια όπου και αν δουλέψει στο μέλλον. Δείτε τις σχετικες δηλώσεις…