Α2 Ανδρών: Μεταγραφή από το… βόλεϊ για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

Μία όχι και τόσο σύνηθες μεταστροφή αθλήτη από ένα άθλημα σε ένα άλλο θα συμβεί στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Ο Παναγιώτης ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ στο Κορωπί, την περίοδο που μετακομίσαμε στην περιοχή, το 2006, ενώ έπαιξε και στον Δούκα. Παράλληλα έκανε και στίβο, και όταν πήγαινε σχολείο διακρίθηκε και στο βόλεϊ, κατακτώντας την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ο μεγάλος του… έρωτας είναι το χάντμπολ, καθώς από την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα επιστρέψει στα γήπεδα, σε ομάδα της Α2, στη Βόρεια Ελλάδα, επειδή σπουδάζει στην περιοχή.»

Αυτά ήταν λόγια του παλαίμαχου αθλήτη χάντμπολ Κώστα Αϊβαλιώτη (σε αφιέρωμα του greekhandball τον περασμένο Μάιο), που ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας που στα τέλη της δεκαετίας του 70′ μετρούσε έξι διαδοχικές κατακτήσεις του πρωταθλήματος.

Φυσικά, με τα λόγια αυτά αναφέρεται στον μικρότερο γιο του, Παναγιώτη Αϊβαλιώτη που είναι φοιτήτης στα ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ τα τελευταία χρόνια ανήκει στο δυναμικό της ΑΕ Κομοτηνής.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ωστόσο δεν θα βρίσκεται στον σύλλογο της πρωτεύουσας της Ροδόπης. Το πιο περίεργο ωστόσο στην υπόθεση είναι πως δεν αποχαιρετά ώστε να μετακινηθεί σε κάποιον άλλο σύλλογο απλά, αλλά για να αλλάξει ολοκληρωτικά άθλημα.

Τα λεγόμενα του Κώστα Αϊβαλιώτη έγιναν πραγματικότητα και ο Παναγιώτης θα υπηρετεί από τη νέα σεζόν το άθλημα της χειροσφαίρισης, όπως άλλωστε το έκανε και ο πατέρας του (Ιωνικός Νίκεας, Κορωπί, Αθηναϊκό, Ηλυσιακό) και το κάνει επίσης και ο μεγαλύτερος αδελφός του Σωτήρης (Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας, Κορωπί, Δούκας, Διομήδης Άργους).

Ο σύλλογος της Α2 από τη Βόρεια Ελλάδα με τον οποίο ο Παναγιώτης Αϊβαλιώτης θα επιστρέψει ξανά στα γήπεδα χάντμπολ είναι οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Αφενός έτσι δίνεται η ευκαιρία στον αθλητή από την Αθήνα να αγωνιστεί μετά από πολλά χρόνια στο αγαπημένο του άθλημα, αλλά δίνει και στον Ηλία Παπαχρήστου μία ακόμη λύση στο ρόστερ της ομάδα ενόψει της νέας χρονιάς.