ΠΙΚΡΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ για τον ΑΟΞ μετά από 31 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην Α’ Εθνική

Δυστυχώς αυτό που διαφαινόταν εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ως σχέδιο σε βάρος του ΑΟΞ έμελλε να γίνει το βράδυ του Σαββάτου της 29ης Αυγούστου πραγματικότητα.

Με τους πρωταγωνιστές αυτού του υποβιβασμού απόντες και κάποια νέα παιδιά να προσπαθούν να σώσουν την τιμή και την υπόληψη μιας ιστορικής ομάδας, μιας ολόκληρης πόλης, ενός ολόκληρου γεωγραφικού διαμερίσματος που βρίσκεται στο πιο ευαίσθητο σημείο της χώρας.

Τα πιτσιρίκια της Ξάνθης προσπάθησαν αλλά προδόθηκαν από την απειρία τους και τουλάχιστον πέτυχαν στο τέλος το γκολ της τιμής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βασίλη Φασίδη χανοντας με 3-1. Κλήθηκαν να σηκώσουν ένα βάρος που δεν τους αναλογούσε και προσπάθησαν, χωρις να καταφέρουν να διατηρήσουν για 32η σεζόν τον ΑΟΞ στην Α’ Εθνική.

Στο 12′ ο Καραγκούνης ανατράπηκε από τον Λεωντσάκο με τον Μπεντινέλι να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ανοίγει το σκορ. Εν συνεχεία τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την ομάδα της Ξάνθης καθώς αποβλήθηκε στο 27′ ο Αδαμίδης με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς ανέτρεψε τον Μπεντινέλι που έβγαινε σε θέση τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 36′ με αυτογκόλ του Τενεκέ ύστερα από σέντρα του Καραγκούνη. Το 2-0 ουσιαστικά σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα έβαζε τέλος στην υπόθεση άνοδος στη Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν αρχικά με κεφαλιά του Λαγού. Το 3-0 ήρθε στο 57′ μετά από σέντρα του Βιτλή και υπέροχο πλασέ του Μπεντινέλι. Στο 61′ και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς ο Λαγός είδε την κόκκινη κάρτα. Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 84′ μετά από εκτέλεση πέναλτι του Φασίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46′ Πατράλης), Μπλάζιτς (79′ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης

ΑΟΞ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Ισαάκιδης (46′ Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (79′ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (79′ Ερτορούλ), Λεωτσάκος, Τενεκές, Φακκής (57′ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46′ Αραμπατζής), Αδαμίδης,