Football League: Μεταγραφή-έκπληξη από Ιωνικό με Ματίας Κάστρο

Στην Ελλάδα βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Αργεντίνος επιθετικός Ματίας Κάστρο που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στον ΑΟΞ.

Στην χώρα μας θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά ο Ματίας Κάστρο, αλλά σε χαμηλότερη κατηγορία, καθώς συμφώνησε με τον Ιωνικό (ομάδα της Football League).

Με την Ξάνθη, στον 1,5 χρόνο συνολικής παρουσίας του (2018-2019, δεύτερο μισό 2019-2020), πραγματοποίησε 65 συμμετοχές· μετρώντας 11 γκολ και 2 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και οι πρώτες δηλώσεις του Αργεντίνου στην επίσημη σελίδα του συλλόγου από την Αττική:

«Η ΠΑΕ Ιωνικός, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ματίας Κάστρο!

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μάρτιν Ρόλε, η διοίκηση της ομάδας μας προχωρά σε μια ακόμα οικονομική υπέρβαση και σε μια ακόμα μεταγραφική βόμβα, κλείνοντας τον 28χρονο Αργεντινό επιθετικό Ματίας Κάστρο, ο οποίος είναι γνωστός από το επιτυχημένο πέρασμα του από την Ξάνθη και διακρίνεται για την μεγάλη του ποιότητα και την εκτελεστική δεινότητα που έχει.

Ο Ματίας Κάστρο, που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, είναι γεννημένος στο Neuquen της Αργεντινής στις 18 Δεκεμβρίου 1991. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Ντανούμπιο, Ούνιον Σάντα Φε, Καλέρα, Βίλα Εσπανιόλα, Σαν Μάρκος ντε Αρίκα, ενώ στην Ελλάδα ήρθε για την Ξάνθη τον Ιούλιο του 2017, έχοντας εκείνη τη σεζόν 22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα (Super League 1)-κύπελλο με 5 γκολ και 1 ασίστ. Την αγωνιστική περίοδο 2018-19, ο Ματίας Κάστρο πέτυχε εντυπωσιακά πράγματα και με την φανέλα της Ξάνθης (22 συμμετοχές στην Super League 1 με 5 γκολ) και με την φανέλα της Μοντεβιδέο Γουόντερερς στην οποία έπαιξε στο δεύτερο μισό με 15 συμμετοχές 5 γκολ 1 ασίστ στην Ουρουγουάη. Στην Ξάνθη ο Ματίας Κάστρο επέστρεψε τον περασμένο Γενάρη μετρώντας συνολικά 16 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Η οικογένεια της ΠΑΕ Ιωνικός καλωσορίζει τον Ματίας Κάστρο και του εύχεται υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία με το Αστέρι στο στήθος.

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο Ματίας Κάστρο δήλωσε στο ionikosfc.gr:

«Έρχομαι σε μια ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Ιωνικός. Μου αρέσουν τα πάντα εδώ. Οι οπαδοί μας, που είναι θερμοί και πάντα στηρίζουν το club με την μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν, οι άνθρωποι που δουλεύουν εδώ, οι πάντες. Μου έχουν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση Τσιριγώτη, για τους ποδοσφαιριστές και συμπαίκτες μου πλέον, για τον προπονητή μου, για όλο το προσωπικό. Ο Μαρτίν (Ρόλε) είναι πολύ καλός μου φίλος και πριν έρθω μου είπε τα καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια του Ιωνικού και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».