«Στον αέρα η μεταβίβαση στον Μπιλ Πάπας λόγω της κωλυσιεργίας Πανόπουλου» λέει to10

Ενα τουλάχιστον περίεργο ως προς την χρονική του συγκυρία δημοσίευμα έκανε το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα to10, ένα 24ωρο πριν το κρίσιμο επαναληπτικό μπαράζ της Ξανθης στη Ριζούπολη.

Υποστηρίζει ότι η μεταβίβαση των μετοχών από την Insports των Πανόπουλου και Συγγελίδη προς τον Μπιλ Πάπας είναι «στον αέρα», αποδίδοντας αυτό στην κωλυσιεργία του Χρήστου Πανόπουλου.

Το ThrakiSportS αναδημοσιεύει (χωρίς να υιοθετεί) το συγκεκριμένο κείμενο, καθώς από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τον συγκεκριμένο αρθρογράφο (ονόματι… Βαγγέλη Άγραφτο) μάθαμε όλοι το όνομα του Μπιλ Πάπας ως νέου αγοραστή της ΠΑΕ Ξάνθη, κάτι που σημαίνει ότι ως έναν βαθμό υπάρχει κάποια inside ενημέρωση για όσα διαδραματίζονται σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Διευκρινίζει ωστόσο το ThrakiSportS ότι ειδικά για όσα αναφέρονται σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από μερίδα οπαδών κατά του Πανόπουλου μετά το πρώτο μπαράζ, επειδή είναι το μόνο μέσο που κατέγραψε με ρεπορτάζ του όσα συνέβησαν, η συζήτηση που έγινε ήταν σε ήπιους τόνους και η πιο σκληρή κριτική σε βάρος του Πανόπουλου εξακολουθεί να γίνεται διαδικτυακά.

Από εκεί και πέρα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ιστοσελίδα to10 θεωρείται συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το κείμενο που έχει την προφανή σημασία του ότι αναρτήθηκε ακριβώς 24 ώρες πριν το μπαράζ και δυο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση για την πώληση της ΠΑΕ, έχει ως εξής:

«Στον αέρα» βρίσκεται η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. Ξάνθη από τους νυν ιδιοκτήτες της στον κ. Βασίλη Παπαδημητρίου (Bill Pappas), τον εξ Αυστραλίας ομογενή επιχειρηματία και οι εξελίξεις, όπως εκτιμάται, δεν προιωνίζονται θετικές.

Τι συμβαίνει; Ο εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. κ. Χρήστος Πανόπουλος κωλυσιεργεί συστηματικά να ολοκληρώσει τη διαδικασία της μεταβίβασης επικαλούμενος απίθανες δικαιολογίες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξει ότι αυτός ελέγχει την εταιρεία και από τις δικές του αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της.

Στην προσπάθεια αυτή αρνείται ή δυσχεραίνει συστηματικά την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και δεν διστάζει να «απειλεί» προς όλες τις κατευθύνσεις, επικαλούμενος την πιθανότητα να επιλέξει τη λύση του σκόπιμου υποβιβασμού της ομάδας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες ( εμφανίζεται να διαρρέει δεξιά – αριστερά « θα ρίξω την ομάδα στη Γ΄ Εθνική κι ας την πάρει όποιος θέλει»). Στην ουσία δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να διαμηνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες προς το πρόσωπο του που δεν έχουν επιλυθεί.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Πανόπουλος «παίζει εν ου παικτοίς», με την έννοια ότι παριστάνει τον ιδιοκτήτη και αυτόν που συνομιλεί με τους αγοραστές, συμφωνεί μαζί του και στην τελευταία λεπτομέρεια και στη συνέχεια ανακρούει πρύμναν προφανώς υπό το βάρος των πιέσεων που ασκούνται πάνω του από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Οι τελευταίοι δείχνουν να μην έχουν δεχθεί έως σήμερα με θετικό μάτι την πρόταση εξαγοράς ή να επιθυμούν να την συνδυάσουν με την ταυτόχρονη εξαγορά από την πλευρά του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία και των περιουσιακών στοιχείων του κ. Καλπαζίδη στην ευρύτερη περιοχή (προπονητικό κέντρο της Ξάνθης και ξενοδοχείο), για να καλυφθεί με μια συμφωνία το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουν στην περιοχή μετά τις καταπληκτικές εξαγορές του εθνικού σερβιτόρου ήδη από τον Αύγουστο του 2018.

Η περιοχή της Ξάνθης βράζει με τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει αποφασιστικά στην πλευρά των νυν ιδιοκτητών (θεωρητικώς σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο κ. Πανόπουλος) για να καταργήσει όλες τις ενστάσεις που προβάλλονται και να ανατρέψει όλες τα τεχνητά εμπόδια που ανακαλύπτει συνεχώς ο κ. Πανόπουλος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις μερίδας των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι μετά τη λήξη του αγώνα με τον Απόλλωνα επιτέθηκαν δημόσια και με σφοδρότητα εναντίον του κ. Πανόπουλου για την πολιτική του έναντι της ομάδας την τελευταία διετία, που οδήγησε την άλλοτε κραταιά Ξάνθη στον πιθανότατο υποβιβασμό στη Super League 2.

Οι κατηγορίες, που εκτοξεύθηκαν εναντίον του άλλοτε ισχυρού άντρα της Π.Α.Ε.,  ήταν πολλές και σοβαρότατες και κινούνταν όλες γύρω από την δεδομένη και απολύτως γνωστή, από την πρώτη μέρα που η ομάδα περιήλθε στην ιδιοκτησία της πλευράς Σαββίδη, συνιδιοκτησία της Ξάνθης με τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ δεν έλειψαν και οι ευθείες βολές, που υπονοούσαν ότι τα μπαράζ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια στημένη, με την αμέριστη συμμετοχή του κ. Πανόπουλου, εξέλιξη υπέρ του Απόλλωνα.

Παράγοντες της περιοχής με καλή γνώση των δεδομένων περί την εταιρεία και την ομάδα δεν δίσταζαν να υπονοήσουν, ότι η επιλογή του κ. Πανόπουλου να αφήσει ελεύθερους, με μια πρωτοφανή στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά μονομερή απόφαση του, όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας είχε σχέση και με την διεξαγωγή των μπαράζ και δεν οφείλονταν, απλώς, στην διαβεβαίωση που είχε (από ποιους άραγε;) ότι θα κερδίσει την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Οι ίδιοι παράγοντες αφήνουν να εννοηθεί, πως η Ξάνθη βρέθηκε, ως πρόβατο επί σφαγή, στη μέση διάφορων υπόγειων συνεννοήσεων μεταξύ βασικών παραγόντων «της εξυγίανσης», οι οποίοι και τον Απόλλωνα επιθυμούσαν να προωθήσουν στην μεγάλη κατηγορία και την Ξάνθη να «αποχρωματίσουν», ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στη νέα εκδίκαση της περιβόητης πολυιδιοκτησίας ενώπιον της νέας Επιτροπής Εφέσεων (όποτε συγκροτηθεί).

Για το λόγο αυτό τα βέλη των συγκεντρωμένων έξω από το γήπεδο στράφηκαν και κατά του Γιώργου Κασναφέρη, παλιού στελέχους της Π.Α.Ε. Ξάνθη, τον οποίο κατηγόρησαν για αχαριστία, ενώ δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν την περίοδο που εργάζονταν στην Ξάνθη και πληρώνονταν αδρά, απολάμβανε δύο μισθούς, καθώς είχε αποσπασθεί, ως δημοτικός υπάλληλος,  και πληρώνονταν στον Δήμο Τοπείρου, στις υπηρεσίες του οποίου ακόμη αγνοούν τη φάτσα του.

Από τις επιθέσεις τους δεν ξέφυγε ούτε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, εξ απορρήτων του κ. Μονεμβασιώτη στον Απόλλωνα, στον οποίο θύμισαν, έντονα μάλιστα, κάτι παλιές ιστορίες που είχε ως πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Ο. με το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο της Π.Α.Ε.

Στην περιοχή της Ξάνθης εκτιμάται ως βέβαιη η εκδοχή, πως ο κ. Πανόπουλος «αν δεν πάρει εντολή δεν πρόκειται να εμφανιστεί ότι υπογράφει για την πώληση» και συνδέουν την εικόνα αυτή με εκκρεμότητες από το παρελθόν που τον οδηγούν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τους πραγματικούς ιδιοκτήτες «για να πάρει όλα όσα είχαν συμφωνηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ TO10 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ