Volley League: Με απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το στήσιμο των ακαδημιών του Φίλιππου Βέροιας

Ο Φίλιππος Βέροιας αποτελεί την νεοφώτιστη ομάδα της Volley League καθώς είναι και η πρώτη της ιστορική παρουσία στην μεγάλη κατηγορία, ένα όνειρο χρόνων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο σύλλογος αντιλαμβανόμενος τα δεδομένα των καιρών και την ανάγκη εύρεσης και ανάδειξης νέων και γηγενών αθλητών προχωράει στην ίδρυση για πρώτη φορά τμημάτων υποδομής με σκοπό την προώθηση αθλητών στην μεγάλη ομάδα.

Η προσπάθεια αυτή του συλλόγου θα έχει και Θρκιώτικο άρωμα καθώς η πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Δάφνη Γκιόρσου, θα αποτελέσει το δεξί χέρι του πολύπειρου προπονητή Τάκη Χριστοφορίδη, ο οποίος θα προσπαθήσει να αναμορφώσει τις ακαδημίες του συλλόγου.

Η νεαρή Δάφνη Γκιόρσου εκτός από τις σπουδές έχει αγωνιστεί και στην ΑΕ Κομοτηνής για μικρό διάστημα ενώ παλαιότερα αγωνιζόταν στον Ζαφειράκη Νάουσας.

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου:
Ίδρυση τμημάτων υποδομών με το βλέμμα στο μέλλον Η διοικούσα επιτροπή του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την δημιουργία των πρώτων τμημάτων υποδομων βόλεϊ του συλλόγου μας.Ο σύλλογός μας πιστός στην φιλοσοφία ανάπτυξης του βόλεϊ στη Βέροια και με όραμα για το μέλλον, προχωρά σε μία ακόμη ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία. Αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 μπαίνουν τα θεμέλια για την ανάπτυξη και δημιουργία τμημάτων υποδομών (ακαδημίες), ώστε η ομάδα μας πέρα από την προσπάθεια για διαρκή παρουσία στις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ, να μπορεί στα επόμενα χρόνια να κοιτάει και ακόμη «πιο ψηλά».Στόχος είναι η δημιουργία ποιοτικών και δυνατών αναπτυξιακών τμημάτων, που μέσα από τη δουλειά, τις ηθικές αξίες και τα σωστά αθλητικά πρότυπα θα «χτίσει» πρωτίστως υγιείς αθλητές-αθλήτριες και ανθρώπους για την κοινωνία και τον τόπο μας. Μέσα από τα παιδιά που θα έρθουν στο άθλημα, φιλοδοξούμε στα επόμενα χρόνια να ξεπηδήσουν οι αυριανοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, εντός και εκτός των γραμμών των γηπέδων, του Φιλίππου Βέροιας, ώστε στο μέλλον η ομάδα μας να μπορεί να βασιστεί σε παίκτες που θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» της.Για το δύσκολο αυτό έργο η διοίκηση του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας εμπιστεύτηκε φέτος και σας παρουσιάζει ένα νέο προπονητικό τιμ, που θα λειτουργήσει τα τμήματα από τις 31 Αυγούστου. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Βέροιας.Υπεύθυνος όλου του οικοδομήματος των αναπτυξιακών τμημάτων του Φίλιππου Βέροιας θα είναι ο περιφερειακός ομοσπονδιακός τεχνικός και πολύτιμος συνεργάτης του προπονητή, Σωκράτη Τζιουμάκα, Δημήτρης Χριστοφορίδης.Ο «Τάκης» Χριστοφορίδης, όπως είναι γνωστός και αγαπητός σε όλο τον κόσμο του βόλεϊ, πέρα από μεγάλη αγάπη και όρεξη για δουλειά, έχει να επιδείξει μεγάλη εμπειρία και ένα πλούσιο παλμαρέ διακρίσεων σε πάγκους αναπτυξιακών τμήματα. Ο πολύπειρος προπονητής, που ήδη έχει κάνει κάποιες αναγνωριστικές προπονήσεις, αλλά και κάποιες διερευνητικές επαφές, προκειμένου να δει τη «δύναμη» που υπάρχει στη Βέροια, θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση των δύο τμημάτων αγοριών (παιδικό – εφηβικό) μαθαίνοντας στα παιδιά μας τα βόλεϊ από την αρχή.Συνεργάτιδα του κ. Χριστοφορίδη θα είναι η Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑΑ του Δημοκρίτειου Θράκης και πρώην αθλήτρια του Ζαφειράκη Νάουσας, Δάφνη Γκιόρσου. Η νεαρή προπονήτρια, με την μεταδοτικότητα, τις γνώσεις και την κατάλληλη επαφή της με τα παιδιά, είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της, ως υπεύθυνη για τα τμήματα μίνι αγοριών-κοριτσιών (7-10 ετών).Η διοικούσα επιτροπή του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας έχοντας λάβει υπ’ όψιν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή αθλητική δραστηριότητα, θα ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με τις φετινές εγγραφές νέων αθλητών – αθλητριών, αλλά και τις ακριβείς ώρες των προπονήσεων των τμημάτων.”