Οι πρώτες δηλώσεις του δικηγόρου του Μπιλ Πάπας για τα σχέδιά του για την Ξάνθη (+audio)

Σε δύο αθλητικά ραδιόφωνα της Θεσσαλονικής, στο Metropolis και τον Focus, φιλοξενήθηκε ο νομικός εκπρόσωπος του νέου ιδιοκτήτη της Ξάνθης Μπιλ Πάπας, Φάνης Ουζουνίδης.

Στις δηλώσεις του στην εκπομπή «Στη Σέντρα», ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε σχετικά στην επαγγελματική βιογραφία του νέου «αφεντικού» του ΑΟΞ και την εμπλοκή του στον χώρο του ποδοσφαίρου, στους λόγους της αγοράς της Θρακιώτικης ομάδας, στο φημολογούμενο αρχικό ενδιαφέρον για την Λαμία το οποίο και διεψευσε αλλά και για την κατάθεση του φακέλου στην ΕΕΑ.

Αναλυτικά, ο νομικός εκπρόσωπος του Μπιλ Πάπας στην Ελλάδα είπε αρχικα αναφορικά με το ποιος είναι ο Παπαδημητρίου: «Έλληνας ομογενής, επιχειρηματίας επιτυχημένος και καταξιωμένος. Λόγω του πάθους για το ποδόσφαιρο δραστηριοποιείται και ως παράγοντας στην ομάδα Ολίμπικ Σίτι στην Αυστραλία και έχει τρεις συνεργασίες εμπορικής φύσεως με την ομάδα της Λίβερπουλ και της Σάλκε. Τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Είναι ισχυρός παράγοντας. Θα πρέπει να αρθεί κάθε έννοια καχυποψίας. Να τον υποδεχθούμε με διαφορετικό τρόπο».

Για το κίνητρο της αγοράς ο Φανης Ουζουνίδης ανεφερε: «Έχει ένα όραμα. Έχει ένα οικονομικό και αγωνιστικό πλάνο για την ομάδα. Είναι στοίχημα για εκείνον να πετύχει με την Ξάνθη όσα πέτυχε με τις επιχειρήσεις του». Ακόμα, σε ερωτημα για ενδεχόμενο ενδιαφέρον με τη Λαμία, όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, ειπε: «Δεν ισχύει. Δεν εκδηλώθηκε ποτέ».

Τέλος, για τον φακελο ενώπιον της ΕΕΑ που κατατέθηκε ανέφερε: «Η διαπραγμάτευση η δική μας έγινε με τον Πανόπουλο. Έχουμε υποβάλλει ένα πληρέστατο φάκελο σε μια επιτροπή με αξιόπιστα άτομα. Θα ελεγχθεί και δεν θα βρεθεί κάποιο ψεγάδι. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα βγει η οριστική απόφαση και θα περάσουν οι μετοχές».

Ο εκπρόσωπος του νέου επενδυτή της Ξάνθης, Βασίλη Παπαδημητρίου, Φάνης Ουζουνίδης μίλησε ωστόσο και στον Focus και αποκάλυψε τα σχέδια για το μέλλον και την διαδικασία της κατάθεσης των εγγράφων στην ΕΕΑ. Ουσιαστικά επανέλαβε τα ίδια πάνω – κάτω πράγματα, αλλά πρόσθεσε την ατάκα: «Ετοιμάζει μεγάλα πράγματα στην Ξάνθη ο κ. Παπαδημητρίου».

Συγκεκριμενα ανέφερε: «Έχει κάνει μια έρευνα μεγάλη για την Ξάνθη και θα στελεχώσει με τα κατάλληλα στελέχη την ομάδα για να επανέλθει όσα πιο σύντομα γίνεται στην μεγάλη κατηγορία, αν τελικά υποβιβαστεί. Πιστεύω και εγώ και ο ίδιος ότι γρήγορα θα επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία, γιατί γνωρίζω καλά το πώς σκέφτεται ο κ. Παπαδημητρίου.

Υπάρχει μια ζεστασιά και μια θέρμη στην Ξάνθη για να υποδεχτούν τον κ. Παπαδημητρίου, υπάρχει μια προσμονή και του ίδιου πάντως. Κάποια στιγμή θα γίνει εφικτή η άφιξη του στην Ελλάδα. Για να αποχωρήσει από την Αυστραλία και να έρθει εδώ, πρέπει να μείνει σε 14 μέρες καραντίνα. Μόλις είναι έτοιμος να έρθει θα δώσει και μια συνέντευξη Τύπου για να τον γνωρίσει ο κόσμος. Ανεξάρτητα από το πότε μπαίνει κάποιος στο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις πάθος για αυτό και να ξέρετε ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. Θα το καταλάβετε άμεσα.

Θέλω να κάνω μια παραίνεση στα ΜΜΕ για να αρθεί κάθε αμφιβολία και αρνητική σκέψη για την οικονονική δυνατότητα του κ. Παπαδημητρίου. Αδικεί τον ίδιο αλλά και την Ξάνθη μια πιθανή τέτοια κουβέντα. Θα ήθελα να αντιμετώπισουμε αυτό τον άνθρωπο, όπως του αναλογεί. Να τον υποδεχτούμε και να αποτελέσει το ερέθισμα να επενδύσουν και άλλοι στον χώρο του ποδοσφαίρου».