Η Κουρομπίλια μοναδική ελληνική παρουσία στην διαιτητική εξάδα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

O Γερμανός Φέλιξ Μπριχ ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για να διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού την Κυριακή (30/08, 21:00).

Ο Γερμανός ρέφερι ανήκει στην Elite κατηγορία των διαιτητών της UEFA, με παρουσία το 2014 στον τελικό του Europa League, ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μπενφίκα, αλλά και στα δύο τελευταία Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) και της Ρωσίας (2018).

Ο Φέλιξ Μπριχ, δεν θα σφυρίξει για πρώτη φορά ελληνικές ομάδες μιας και στο παρελθόν έχει διευθύνει αγώνα του Παναθηναϊκού (Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1 το 2008 και Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 το 2009), του Ολυμπιακού (Ολυμπιακός-Παρί 1-4 το 2013), του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4 το 2018) και της Εθνικής Ομάδας (Βέλγιο-Ελλάδα 1-1 το 2017).

Βοηθοί του Μπριχ, στον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ θα είναι οι Μαρκ Μπορς και Στέφαν Λουπ ενώ 4ος ορίστηκε ο επίσης συμπατριώτης του, Ντάνιελ Σλάγκερ. Γερμανός είναι και ο VAR. Συγκεκριμένα ορίστηκε ο Τομπίας Ρέισελ. 

Ωστόσο έχουμε και μια ελληνική παρουσία. Ο λόγος για την Χρύσα Κουρομπύλια, την διεθνή βοηθό διαιτητή από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής η οποία ξεκίνησε πριν 20 χρόνια την διαιτητική της καριέρα από την ΕΠΣ Θράκης, την περίοδο που σπούδαζε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

H Κουρομπίλια τα τελευταία χρόνια αποτελεί την μοναδική ελληνική διαιτητική παρουσία σε Μουντιάλ (έστω και Γυναικών) ενώ ήταν η μόνη εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.