Με πέναλτι και κόκκινη λύγισαν τα πιτσιρίκια του ΑΟΞ από τον Απόλλωνα αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ

Μπορει η Ξάνθη να ηττηθηκε με 1-0 απο τον ανωτερο και πιο έμπειρο Απόλλωνα Σμυρνης, ωστόσο η νεανικη ομαδα του ΑΟΞ είναι πολυ σκληρή για να πεθανει και τιποτα δεν πρεπει να αποκλειστεί ενοψει του επαναληπτικου του Σαββάτου.

Γεγονος ειναι βεβαια οτι ο Απόλλων Σμύρνης εχει σαφές προβάδισμα, αλλά για να μπορέσει να φύγει για πρώτη φορά στην ιστορία νικητής από την Ξάνθη (ειχε 12 ηττες και δυο ισοπαλιες) χρειάστηκε ένα πέναλτι, ενώ και η ομάδα της Ξάνθης ολοκλήρωσε το ματς με 10 παικτες.

Με δεδομένο ότι από τξ μια παρατάχθηκε μια ομάδα συνδυασμος της Κ19 και της Κ7 με ολιγον απο επαγγελματίες και από την άλλη μια πιο έμπειρη ομάδα που είχε σχεδόν εξι μηνες να παίξει μπάλα, τοο θεαμα ηταν μέτριο και οι φάσεις υπήρχαν με το… σταγονόμετρο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας (78%-22%) αλλά δεν μπορούσαν να βρουν στόχο. Μόλις στο 3′ ο εξαιρετικός Μπέντο είπε «όχι» στον Πατράλη και έπειτα ξαναείπε «όχι» στον Κολ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Σε αυτο οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία τελική με ένα εντελως αστοχο μακρινο σουτ του Φασίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Το παιχνίδι κυλούσε στο ίδιο τέμπο με τον Απόλλωνα να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να είναι η ομάδα που απειλούσε περισσότερα τα καρέ της Ξάνθης. Στο 67′ ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Τενεκέ με τον Μπεντινέλι να κερδίζει από τα έντεκα βήματα τον Μπέντο και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Αθήνας, διαμορφώνοντας και το τελικο αποτέλεσμα.

Η Ξάνθη παρά το γκολ που δέχτηκε δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής μέσω VAR του Χασάνογλου. Ωστόσο με δεδομένο το νεανικό της σύνολο και την απραξια των αντιπάλων, ισως μπορεί να έχει ελπίδες για την έκπληξη στη Ριζούπολη, εκεί που θα πάει πλεον να τα παίξει όλα για όλα ως το απόλυτο αουτάιντερ.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης (86′ Αδαμίδης), Λεωντσάκος, Ισσακίδης, Κοτόπουλος (74′ Κωτόπουλος), Τσιτσεκίδης (86′ Παπαδόπουλος), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου, Φάκης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδης.