Champions League: Μάγκικη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας με Ζίβκοβιτς στον άσο

Κάνοντας μαγική εμφάνιση και έχοντας έναν διαστημικό Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της τουρκικής Μπεσίκτας και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασικός τερματοφύλακας ξεκίνησε ο πρώην κίπερ του ΑΟΞ Ζίβκο Ζιβκοβίτς.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης προβλέποταν ένα ιδιαίτερα κλειστό παιχνίδι, από την απόψη πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειχνε δυσκολία στο σκοράρισμα ενώ οι Τούρκοι ήταν πραγματικά άγνωστο πως θα εμφανιστούν ειδικά από τη στιγμή που υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ τους.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να ξεκινήσει τον Σέρβο πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς έναντι του πρώην πορτιέρε του Πανθρακικού Αλέξανδρου Πασχαλάκη, ενώ επίσης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον 18χρονο μεσοεπιθετικό Χρήστο Τζόλη παρότι δεν ήταν για αυτό βάση των ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών.

Το πρώτο μισάωρο ήταν μυθικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή πως στο διάστημα αυτό πέτυχε και τα 3 τέρματα με τα οποία εν τέλει και επικράτησε (7′, 24′ Τζόλης- 30′ Πέλκας). Το γκολ μείωσης από τον Καναδό Κάιλ Λάριν στο 37′, αλλά και το χαμένο πέναλτι του Άκπομ τρία λεπτά αργότερα (40′) κρατούσαν το παιχνίδι ζωντανό και την πρόκριση για τις δύο ομάδες ανοιχτή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο παρότι οι Θεσσαλονικείς δεν σκόραραν στις φάσεις που δημιούργησαν, ο Ζίβκοβιτς ήταν σταθερός και με καίριες επεμβάσεις δεν έδωσε καμία άλλη ευκαιρία στη Μπεσίκτας ώστε να επανέλθει στο παιχνίδι της πρόκρισης· δίνοντας έτσι στον ΠΑΟΚ μία πολύ σημαντική πρόκριση τόσο για τον σύλλογο όσο και για την Ελλάδα που χρειάζεται επειγόντως βαθμούς ώστε να αποφύγει την 18η θέση της κατάταξης και να δίνει 5 ευρωπαϊκά εισητήρια.