Κρούση της Nova στην ΠΑΕ Ξάνθη για τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν δείχνει… Super League 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του sdna αλλά και του dikisports υπάρχει επίσημη πρόταση από τη Nova στις πέντε ομάδες της Super League που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και συγκεκριμένα τους ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό, Βόλο και Ξάνθη.

Μετά το τελεσίγραφο που είχαν δώσει το προηγούμενο διάστημα οι τηλεοπτικά άστεγες ομάδες του πρωταθλήματος, ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη στη Γενική Συνέλευση της προσεχούς Δευτέρας (31/8) κι ως εκ τούτου θα μπλοκάρουν την εκκίνηση του πρωταθλήματος, υπήρξε επίσημη κρούση από τη Nova. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη ανάμεσα στο συνδρομητικό κανάλι και τους ΟΦΗ, Λαμία, Παναιτωλικό, Βόλο και Ξάνθη. Ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός εξάλλου έχουν ήδη στραφεί στις δικές τους πλατφόρμες για τη μετάδοση των αγώνων τους μέσα από paoktv και paotv που μάλλον θα ανέβουν και στην πλατφόρμα της Cosmote.

Από την έκβαση των συζητήσεων που γίνεται ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, θα κριθεί και η έναρξη του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου. Είναι δεδομένο πάντως ότι η Nova δεν θέλει επουδενί να πάει πιο πίσω η πρεμιέρα της Super League και «είναι θέμα ημερών πλέον να υπάρξει κάποια κατάληξη σε αυτή την υπόθεση», υποστηρίζει το sdna. 

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «νούμερα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά σίγουρα μιλάμε για καθαρά επταψήφιο νούμερο και η διαπραγμάτευση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε οριακό σημείο». Από την πλευρά του το dikisports κάνει λόγο για 1,3 εκατ. ευρω τον χρόνο για καθεμια απο τις ομάδες.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πάντως ότι με βάση το δημοσίευμα η συζήτηση γίνεται με την Ξάνθη (και οχι με τον Απόλλωνα), με ό,τι αυτο μπορει να σημαίνει για τη εκτίμηση του τηλεοπτικού φορέα σε σχέση με τις συμμετέχουσε ομάδες στο νέο πρωτάθλημα της SL1.