Κατατέθηκε στην ΕΕΑ ο φάκελος για την εξαγορά της Ξάνθης από τον Μπιλ Πάπας

Κατατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητιμσού πλήρης φάκελος από τον ομογελή επιχειρηματία Bill Papas και περιμένει την επικύρωση της συμφωνίας με Πανόπουλο-Συγγελίδη για να εξαγοράσει την ομάδα.

Στον φάκελο ο Bill Papas αναφέρεται με το όνομα Βασίλης Παπαδημητρίου, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS αυτό είναι το πραγματικό όνομα του ομογενή Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Ο φάκελος κατατέθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, μέσω του σαλονικιού δικηγόρου του Φάνη Ουζουνίδη και μόλις δοθεί η έγκριση αναμένεται να κινηθούν όλα τα διαδικαστικά για την απόκτηση των μετοχών της ομάδας της Θράκης.

Oπως μεταδίδεται από το sdna και επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές, «ο Βασίλης Παπαδημητρίου με τους δύο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες της Ξάνθης ξεπέρασαν και τον τελευταίο σκόπελο που συνάντησαν στις διαπραγματεύσεις τους, αφού ορίστηκε αντίτιμο και στον ενδεχόμενο η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λίγκα και σε αυτό που θα υποβιβαστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, το οποίο θα είναι το μισό».

Οπως εχει γραψει το ThrakiSportS, ο νέος ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι γνώστης του ποδοσφαίρου αφού είναι πρόεδρος της Σίντνεϊ Ολίμπικ. Στο βιογραφικό του δηλώνει φανατικός του αθλήματος, ενώ επιχειρηματικά δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες όπως Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ελλάδα.

Η εταιρεία που θα εξαγοράσει την Ξάνθη έχει αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και ο άνθρωπός του στην Ελλάδα είναι ο Τάσος Γιαμουρίδης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας σκουπιδιών με βάση τη Σίνδο. Ο Μπιλ Πάπας είναι πατέρας τριών παιδιών (δύο αγόρια και ένα κορίτσι), με τους γιους να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13ων και 15 ετών.

Σύμφωνα με τις διαρροές από το περιβάλλον του, επέλεξε την εξαγορά της Ξάνθης – φέρεται να είχε ενδιαφερθεί και για τη Λαμία – «λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής της θέσης, όπως βέβαια και λόγω του ότι η νοοτροπία της ομάδας ταιριάζει με τον τρόπο που βλέπει ο ομογενής επιχειρηματίας το ποδόσφαιρο, αφού του αρέσει να δημιουργεί ισχυρές ακαδημίες, να χτίζει υπεραξίες και να πουλάει όσο το δυνατόν ακριβότερα».

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο «βιογραφικό» του είναι ότι κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, εταιρίες του σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέου ιδιοκτήτη της Ξάνθης συμφώνησαν για πολύ σημαντικές συνεργασίες με την Λίβερπουλ και την Σάλκε, που αφορούν την ανακύκλωση τροφίμων, ενώ οι Γερμανοί είναι επιβεβαιωμένα συνεργάτες με την ακαδημία του ομογενή επιχειρηματία στην Αυστραλία.