Κύπελλο Ελλάδος: Παίρνει φανέλα βασικού ο «Τόρο» στον τελικό με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις

Όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει βασικός στον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ ο ξανθιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης.

Μετά την απόφαση της ΕΠΟ πως ο τελικός Κυπέλλου (καθώς και το μπαράζ της Ξάνθης κόντρα στον Απόλλωνα), θα γίνουν με τα περσινά ρόστερ, ο Τοροσίδης μοιάζει να είναι η νούμερο ένα επιλογή του Πέντρο Μάρτινς για το δεξί άκρο της άμυνας.

Αρχικά, ο βασικός δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπτελαουΐ, συμφώνησε με την τούρκικη Γαλατασαράι, στην οποία ανακοινώθηκε προ λίγων ημερών.

Η δεύτερη επιλογή του Μάρτινς για την συγκεκριμένη θέση ήταν ο Γκασπάρ, αλλά οι Πειραιώτες δεν ενεργοποίησαν την οψιόν αγοράς με αποτέλεσμα ο παίχτης να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην οποία ανήκει.

Ακόμα και ο Κούτρης που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν μπορεί να βοηθήσει καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε με την φανέλα της Μαγιόρκα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα. Φυσικά, οι νεοαποκτηθέντες Χολέμπας και Ραφίνια δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τους λόγους που αναφέραμε.

Σενάρια περί εσωτερικής αλλαγής για το δεξί άκρο της άμυνας είχαν ακουστεί για τον κεντρικό αμυντικό Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων με την συμμετοχή του να θεωρείται αδύνατη.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο πολύπειρος αρχηγός του Ολυμπικού θα ξεκινήσει στον τελικό, καθώς μπορεί να μην έγραψε πολλές συμμετοχές, αλλά δεδομένων των προβλημάτων των ερυθρόλευκων καθώς και ότι είναι ο μοναδικός που μπορεί να αγωνιστεί στην φυσική του θέση, του δίνουν μεγάλο ποσοστό συμμετοχής. Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός σίγουρα θα θυμάται πως ο Βασίλης αγωνίστηκε στο Βικελίδης στα πλέυ οφ κόντρα στον Άρη πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση.

Μοναδικός «αντίπαλος» του Βασίλη Τοροσίδη μοιάζει να είναι ο νεαρός Σέρβος Λάζαρ Ρατζέλοβιτς, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός μπακ σε παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο τον Φλεβάρη για το πρωτάθλημα, αλλά οι πιθανότητες δεν μοιάζει να είναι με το μέρος του. Σίγουρα όμως υπάρχει ενδεχόμενο να συνυπάρξουν μαζί με τον Τοροσίδη, σε περίπτωση που παίξει ο Βασίλης πίσω δεξιά και χρησιμοποιηθεί ο Ρατζέλοβιτς σαν εξτρέμ στην ίδια πλευρά.