Α2 Γυναικών: Αυξημένη επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ από τον Δήμο στον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης που δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» έγινε γνωστο ότι θα λάβει για το 2020 τακτική επιχορήγηση ύψους 5.000 ευρώ η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 7 υπέρ και 1 κατά, καθώς ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρήστος Γερακόπουλος την καταψηφισε υποστηρίζοντας ότι «δεν προσκομίστηκε η αίτηση με το περιεχόμενο του παραπάνω Συλλόγου», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στην ψηφοφορία ως πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ενώ απουσίαζε ο πρώην δήμαρχος Ευαγγελος Λαμπάκης.

Το ποσό που δίνεται είναι πολλαπλάσιο σε σχέση με αντίστοιχα ποσά που δίνονταν στο συγκεκριμένο σύλλογο στο παρελθόν, αλλά από τότε υπάρχει και η ειδοποιός διαφορά ότι πέρυσι ανέβηκε στην Α2 Γυναικών. Είναι πάντως διπλάσιο σε σχέση με το περσινό που είχε δοθεί σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας και μένει να φανεί τι ποσό θα δοθεί στις άλλες ομάδες που βρισκονται στο ίδιο καθεστως, οπως για παράδειγμα στη Νίκη Αλεξανδρούπολης.

Σε κάθε περίπτωση, από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης η νέα δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί ότι φέτος τα ποσά θα είναι αυξημένα προς όλα τα σωματεία που καλλιεργουν αθλήματα.

Αυτό είναι το τέταρτο αθλητικο σωματείο που λαμβάνει επιχορήγηση για το 2020. Ειχαν προηγηθεί οι 60.000 ευρω που δοθηκαν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (για ολα τα τμήματα), τα 8.000 ευρω στην Ενωση Αλεξανδρουπολης (της Γ’ Εθνικης Ποδοσφαιρου) και τα 1.500 ευρω στον Ομιλο Αντισφαιρισης Αλεξανδρουπολης.