«Καθαρά» όλα τα Σαββατιάτικα δείγματα στην Ξάνθη και νέα τεστ από τον ΕΟΔΥ το πρωί της Δευτέρας

Αν και δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση, από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Κυριακή στην χώρα και έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 284, γίνεται αντιληπτό ότι ήταν αρνητικά όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν παίκτες και προπονητικό και λοιπό τιμ της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, σε 284 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ, με το ιό να καταγράφει νέο αρνητικό ρεκόρ στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο. Από αυτα τα 141, δηλαδή τα μισά, εντοπίζονται στην Αττική ενώ σε σχέση με την ΠΑΜ-Θ 7 νέα κρούσματα καταγράφονται στον Έβρο, 2 στην Καβάλα, 2 στην Δράμα και κανένα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Από την στιγμή που δεν ανακοινώνεται κανένα θετικό κρούσμα στην Ξάνθη (το Σάββατο ειχαν ανακοινωθεί τέσσερα), ενώ γνωρίζουμε ότι ένα 24ωρο πριν υποβλήθηκαν σε νέα τεστ που μάλιστα ελήφθησαν από συνεργείο που εστάλη από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ όλα τα μέλη της αποστολής της Ξάνθης για το μπαράζ με τον Απόλλωνα, γίνεται αντιληπτό ότι τα τεστ αυτά που συνήθως εξετάζονται κατά προτεραιότητα και βγάζουν αποτέλεσμα το πολύ σε ένα 24ωρο, μάλλον βγήκαν καθαρά.

Υπενθυμίζεται ότι αυτά τα τεστ πραγματοποιήθηκαν εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την διαπίστωη θετικού κρούσματος σε πρόσωπο που συμμετείχε στην αποστολή ενόψει του αγώνα αλλά δεν είναι εν ενεργεία παίκτης. Μετά από εκείνο το κρούσμα, που έγινε γνωστό κατόπιν των προγραμματισμένων τεστ της Παρασκευής, είχαμε την απόφαση για αναβολή του πρώτου μπαράζ του ΑΟΞ με τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον επαναπροσδιορισμό του για το βράδυ της Τετάρτης.

Το θετικό κρούσμα όπως έχει ανακοινωθεί από την ΠΑΕ Ξάνθη έχει απομονωθεί, ωστόσο οι παίκτες και το λοιπό σταφ της ομάδας κλήθηκαν εκτάκτως να δώσουν δείγματα το μεσημέρι του Σαββάτου σε συνεργείο του ΕΟΔΥ που πήγε στο ξενοδοχείο τους και θα ξαναδώσουν δείγματα το πρωί ή το αργότερο το μεσημέρι της Δευτέρας, 48 ώρες μετά την πρώτη έκτακτη δειγματοληψία. Εφόσον και αυτά τα δείγματα αποδειχθούν καθαρά, θα ανάψει το πράσινο φως για την διεξαγωγή του αγώνα την Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα έχουμε κάποιο άλλο απρόοπτο είτε στην ομάδα της Ξάνθης είτε σε αυτήν του Απόλλωνα, που επέστρεψε στην Αθήνα και θα κληθεί να ξαναταξιδέψει στην Θράκη την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλη η ομάδα της Ξάνθης, δηλαδή οι παίκτες και οι προπονητές και το υπόλοιπο προσωπικό, παραμένει σε απομόνωση σε ξενοδοχείο της πόλης – αν και όπως έχει αναπτύξει το ThrakiSportS, βάσει του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΓΓΑ δεν υπήρχε τέτοιος λόγος, από την στιγμή που το θετικό κρούσμα δεν ήταν σε εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της ομάδας. Στην Ξάνθη θεώρησαν ωστόσο ότι σε ένα τόσο κρίσιμο και σημαντικό θέμα δημόσιας υγείας, πρέπει να ληφθουν τα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου ακόμα και αν αυτά τα μέτρα συνιστούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία αλλά και επιπρόσθετο κόστος σε πολλά επίπεδα για τους παίκτες και συνολικά την ομάδα της Ξάνθης, που αδυνατεί να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε για ένα τόσο κρίσιμο ματς στο οποίο θα κριθεί μια κατηγορία.