Κίνδυνος ματαίωσης του φετινού Run Greece της Αλεξανδρούπολης λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Η έξαρση που παρατηρείται αναφορικά με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού είναι εξαιρετικά πιθανό να επηρεάσει δυσμενώς την φετινή διοργάνωση του Run Greece Αλεξανδρούπολης, που έχει προγραμματιστεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Λόγω του κορονοϊού φέτος δεν έχουν διεξαχθεί άλλα Run Greece και σύμφωνα με το ανανθεωρημένο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, ο πρώτος αγωνας θα ειναι αυτος στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 6 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε δύο ακριβώς εβδομάδες.

Ηλεκτρονικά τρέχει η διαδικασία εγγραφών ήδη από τις 27 Ιουλίου και σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, από την 1η Αυγουστου οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να υποβάλουν και γραπτή αίτηση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο δυο εβδομάδες πριν τους αγώνες, η διοργάνωη φέτος δεν διαφημίζεται όπως στο παρελθόν καθώς προφανως επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα για την διεξαγωγή της. Ετσι κι αλλιώς ο αγωνας υποκειται σε περιορισμούς βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΕΕΑ.

Εφόσον ο αγώνας γίνει, θα είναι ο πρώτος αγώνας σε ανοιχτό δρόμο υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ ο οποίος θα διοργανωθεί από τότε που ξέσπασε η πανδημία και αδιαμφισβήτητα θα αποτελέσει πρόβα για τους επόμενους, με κορύφωση τον Μαραθώνιο της Αθηνας.

Ωστόσο τα αυξημένα κρούσματα σε καθημερινή βάση, όχι μόνο στον Έβρο αλλά συνολικά στην χώρα, έχουν ως αποτέλεσμα να εκφράζεται απαισιοδοξία για το κατά πόσον τελικά θα πραγματοποιηθεί κανονικά η διοργάνωση.

Η διεθνής τάση που υπάρχει στην Ευρώπη είναι να αναβάλλονται οι διεθνείς αγώνες δρόμου, όπως πιο πρόσφατα αυτοί σε Βερολίνο και Παρίσι, ωστόσο κάθε χώρα και κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική και ασφαλώς με τήρηση των μέτρων, μπορούν να φιλοξενηθουν διοργανώσεις. Γεγονός όμως είναι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν όσο καταγράφονται καθημερινά πάνω από 200 νέα κρούσματα πανελλαδικά.

Αποφάσεις για το Run Greece της Αλεξανδρούπολης αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς η ημερομηνία της 6ης Σεπτεμβρίου πλησιάζει. Πάντως, σε περίπτωση αναβολής, θα πρόκειται μάλλον για ματαίωση της φετινής διοργάνωσης καθώς δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Όλοι ωστόσο εύχονται οι αγώνες να γίνουν κανονικά, έστω και με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και ήδη γίνονται κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση…