Πρόταση να αποτελέσουν τα Κ19 του ΑΟΞ την βάση του ρόστερ της νέας σεζόν πριν την αντίστοιχη «ντόπα» Μονεμβασιώτη στους παίκτες του Απόλλωνα

Ο ιδιοκτητης του Απόλλωνα Σμύρνης όπως έχει ήδη αναφέρει το ThrakiSportS, παρέθεσε δείπνο στους παίκτες της ομάδας του και τους έταξε… συμβόλαιο για τη νέα σεζόν στην Super League εφόσον καταφέρουν να εξασφαλίσουν την άνοδο, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να τους ντοπάρει.

Ωστόσο η πατρότητα αυτής της ιδέας δεν ανήκει στον Μονεμβασιώτη. Ήδη από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας, ο άνθρωπος που ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική και παρέδωσε τα κλειδιά στον Πανόπουλο πριν 29 χρόνια.

Είχε γράψει λοιπόν ο Κοκκάλας:

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΖ..
Θα πρεπει αμεσα αν δεν εχει γινει, να υπαρξη διαβεβαιωση υπευθυνα σαυτα τα παιδια οπως και στον προπονητη οτι σε περιπτωση που επιτυχουν τον στοχο τους ΑΥΤΟΙ θα αποτελεσουν την βαση του ροστερ της ερχομενης περιοδου

Αρκετοί έσπευσαν να επικροτήσουν την άποψή του, ανάμεσά τους και πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά υπήρξαν και ορισμένοι που διαφώνησαν. Σε αυτούς ο Κοκκάλας απάντησε: «Αυτο πρεπει να γινει αλλιως ας ετοιμασουν το υλικο για την Β».

Μάλιστα, διηγήθηκε μια ιστορία: «Οταν καποτε η ομαδα φαινοταν οτι δεν θα βγει στην Α,υποσχεθηκα και το τηρησα οτι οι ιδιοι με τον ιδιο προπονητη θα παιξουν στην Α αν τα καταφερουν και μονο αν δεν παει καλα θα φερω ξενους.Ρωτα ενα ποδοσφαιριστη να στο επαληθευσει».

Στην συνέχεια διευκρίνισε: «Μπορει καποιος να σκεφτεται οτι .Θ σωσω την ομαδα και μετα θα με διωξουν. Εγω δεν μιλησα για σχεδιασμο ακαδημιων αλλα για την διαχειρηση ενος κρισιμου παιχνιδιου.Πρεπει να χουν ενα ισχυρο κινητρο ωστε να δωσουν οτι μπορουν παραπανω.Τι αλλο δηλ? Να τους ταξουν 20χιλ. πριμ??».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αναστάσιος Τσορλίδης, γνωστός φίλος του ΑΟΞ έγραψε:

«ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ, πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά που στις δύο αναμετρήσεις με τον Απόλλων Σμύρνης θα παίξουν για την ιστορία μας και για την τιμή μας.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ !!!!!!!!!!!!!!!!
Απ’ τον Δήμαρχο Ξάνθης κι απ’ τους τοπικούς άρχοντες να ανακοινώσουν το ΠΡΙΜ σε όλα αυτά τα παιδιά που όχι μόνο θα αγωνιστούν αλλά και θα κρατήσουν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.Θα είναι χρήματα, θα είναι θέσεις στον Δήμο δεν ξέρω αυτοί έχουν την εξουσία αυτοί να βρούνε τον τρόπο εμείς απλά τόσα χρόνια ως Δημότες πληρώνουμε και τώρα ζητάμε το αυτονόητο για την ΑΟΞΑΡΑ ΜΑΣ 

Ας ξεχάσουμε για την ώρα τον Πανόπουλο και τον κάθε Πανόπουλου, τον Papas και τον κάθε Papas κι ας δώσουμε εμείς αυτά τα απαραίτητα κίνητρα σε αυτά τα παιδιά για να “ματώσουν” (με την ποδοσφαιρική έννοια) στους δύο αγώνες μπαράζ.
Οι Ξανθιώτες για τους Ξανθιώτες !!!!!!».

Μάλιστα λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ο κ.Μανώλης Τσέπελης καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα κάνουν το αυτονόητο πριν τους αγώνες μπαράζ. Είναι 19χρονα παιδιά και όχι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως που υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια. Μην τα ζητάμε όλα απ’ τους άλλους, κάποτε και η Ξάνθη πρέπει να στηρίξει τα δικά της παιδιά και να μην τα περιμένουμε όλα απ’ τους άλλους».

Με απλά λόγια, όσα έκανε ο Μονεμβασιώτης, πιο πριν τα είχαν προτείνει ο πρώην πρόεδρος του ΑΟΞ αλλά και απλοί φίλαθλοι της ομάδας. Και δεν αποκλείεται να έχουν γίνει αυτά, εστω και αν δεν έχουν ανακοινωθεί ή διαρρεύσει, όπως έγινε με την περίπτωση της αντίστοιχης κίνησης στον Απόλλωνα…