Θρίλερ με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα

Ενα θρίλερ έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες σε σχέση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αναμετρήσεων της Ξάνθης με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο γενικός κανόνας που υπάρχει είναι ότι η κάθε ομάδα διαχειρίζεται τον δικόν της εντός έδρας αγώνα, άρα η Ξάνθη την αναμέτρηση των Πηγαδίων και ο Απόλλωνας αυτόν της Ριζούπολης.

Επισης, η γενική εκτίμηση είναι ότι από την στιγμή που οι αναμετρήσεις αφορούν την σεζόν 2019-2020, ουσιαστικά περιλαμβάνονται στο πακέτο της συμφωνίας της περασμένης σεζόν.

Η ίδια λογική άλλωστε είχε ακολουθηθεί το 2014 στο μονό μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου. Τότε βάσει κεντρικής διαχείρισης τα δικαιώματα της Ξάνθης και όλης της Super League τα είχε η Nova, εκείνα του Ολυμπιακού Βόλου και όλης της Football League η Cosmote και εν τέλει το ματς του Κλεάνθης Βικελίδης καλύφθηκε και από τις δύο τηλεοπτικές πλατφόρμες, κάτι που συνέβη για πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά στα χρονικά.

Φέτος ωστόσο έχουμε διπλές αναμετρήσεις και την τηλεοπτική κάλυψη την καθορίζει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Αυτό σημαίνει ότι την αναμέτρηση των Πηγαδίων που έχει οριστεί για το προσεχές Σάββατο στις 20:00 το βράδυ θα την καλύψει η ΕΡΤ (πιθανότατα το αθλητικό της κανάλι ERT SportS). Μάλιστα, ο αγώνας θα είναι ανάμεσα στους δυο μεγάλους τελικούς του Europa League την Παρασκευή και του Champions League την Κυριακή, που επίσης ελεύθερα θα καλυφθουν από την ΕΡΤ.

Ζήτημα υπάρχει όμως με τον δεύτερο αγώνα, στον οποίο θα κριθεί ουσιαστικά και η θέση στο μεγάλο πρωτάθλημα της Super League 1, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ριζούπολη.

Η ΕΡΤ είχε εξασφαλίσει βάσει κεντρικής διαχείρισης τα δικαιώματα της Super League 2 αλλά σε αυτά δεν περιλαβάνονταν οι αγώνες του Απόλλωνα Σμύρνης, που θεώρησε ότι έχει χωριστό συμβόλαιο.

Πράγματι, βάσει της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, οι ομάδε ςπου θα υποβιβάζονταν πέρυσι θα είχε σε ισχύ με τα ίδια χρήματα το συμβόλαιό τους με την ΕΡΤ, του Απόλλωνα συμπεριλαμβανομένου.

Ωστόσο η νέα διοίκηση της ΕΡΤ δεν αναγνώρισε αυτήν την υποχρέωση, δεν πλήρωσε τίποτα στον Απόλλωνα και όλη την σεζόν δεν καλύφθηκε από την δημόσια τηλεόραση αλλά και από κανένα άλλο κανάλι οποιοδήποτε ματς του Απόλλωνα στην Ριζούπολη.

Το τι θα γίνει στον επαναληπτικό Απόλλων – Ξάνθη αναφορικά με την τηλεοπτική του κάλυψη είναι μια δύσκολη σπαζοκεφαλιά, ωστόσο δεν θα πρέπει πλέον να αποκλειστεί και το σοβαρό ενδεχόμενο το ματς που θα κρίνει μια κατηγορία να μην έχει την τηλεοπτική κάλυψη.