Γιάννης Αποστολίδης: «Στη Βέροια λόγω Δερμιτζάκη – Μεγάλο κεφάλαιο η Δόξα Δράμας»

Δηλώσεις σε αθλητική ιστοσελίδα της Νοτίου Ελλάδας παραχώρησε ο Ξανθιώτης βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη στη Βέροια Γιάννης Αποστολίδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Sports Magazine», ο Αποστολίδης αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους που δέχτηκε την πρόταση της Βέροιας αλλά σε εκείνα που αποκόμισε από την πορεία του στην Δόξα Δράμας.

Αρχικά, στην ερώτηση για τους λόγους που απάντησε θετικά στη διοίκηση της Βέροιας, αλλά και για τον ρόλο του Παύλου Δερμιτζάκη σε αυτή τόνισε πως: «Ο κύριος λόγος που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην ομάδα της Βέροιας είναι ο κύριος Δερμιτζάκης. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να μετακομίσω στη Βέροια. Κι από τη στιγμή που μίλησα και με τον κύριο Αχιλλεά Μπίκα όλα γίνανε μετά πολύ εύκολα.»

Ύστερα, σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο θεωρεί το έργο του βοηθού προπονητή σε ομάδα της Β’ εθνικής, αλλά και τη διαφορά εμπειρίας από την Γ’ Εθνική στη Β’, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «όταν έχεις στόχους υψηλούς πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να βρίσκεσαι ήδη εκεί ψηλά δηλαδή αν είσαι άμεσος συνεργάτης του προπονητή σε ομάδα Β’ Εθνικής πρέπει να λειτουργείς όπως ένας συνεργάτης του προπονητή στη Σούπερ Λιγκ 1 με τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια συνεπεία και να μην σταματάς να εξελίσσεσαι»

Έπειτα σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισε από την θητεία στη Δόξα Δράμας (αρχικά στην Κ19 ως βασικός προπονητής και μετέπειτα ως βοηθός προπονητή τόσο του Κώστα Ανυφαντάκη όσο και Κώστα Βασιλακάκη) απάντησε λέγοντας: «Μεγάλο κεφάλαιο για μένα η Δόξα Δράμας. Ήμουν και στις 2 ομάδες ταυτόχρονα. Με τη Δόξα μπήκα ξανά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την μεριά του προπονητή όμως. Πολλές εμπειρίες και στη συνεργασία μου με παιδιά της Κ19 ηλικίας 16, 17, 18 χρονών άλλα και στην αντρική ομάδα.»

Στο δεύτερο κόμματι της συνέντευξής του, ο Γιάννης Αποστολίδης έδωσε κάποια στοιχεία του ευατού του ως προπονητή αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Αρχικά, σε ερωτήση για το κατά πόσον τον βοηθάει στη δουλειά του η οργανωτικότητα που τον διακρίνει ως άνθρωπο σημείωσε (ξανά όπως και πιο πάνω) πως: «δεν πρέπει να σταματάμε να εξελισσόμαστε να καλλιεργούμε τον εαυτό μας όλο αυτό θα βάλει τις βάσεις στο χαρακτήρα και στη συμπεριφορά μας ώστε να πατάμε γερά να κοουτσάρουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους υπόλοιπους.»

Σε ερώτηση για το αν μεταφέρει στοιχεία του χαρακτήρα του στους ποδοσφαιριστές του, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Όταν η ομάδα χρειάζεται ηρεμία είμαι εκεί για να της τη δώσω. Όταν χρειάζεται ένα ταρακούνημα πάλι είμαι εκεί για να το δώσω, άλλα προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες.»

Έπειτα, σχετικά με το αν η γνώση συνάδει με την εμπειρία έδωσε εξαρχής ως απάντηση: «Περισσότερη γνώση, καλύτερες επιλογές καλύτερα αποτελέσματα.», ένω στην απάντηση του διαχώρισε την εμπειρία σε ποσοτική και ποιοτική, με τον ίδιο να πιστεύει στη δεύτερη, δίνοντας ως εξήγηση ότι: «ένας προπονητής που είναι 20 χρόνια στο χώρο δεν σημαίνει ότι έχει και ποιοτική εμπειρία. Αντίθετα ένας νεαρός προπονητής μπορεί να είναι 5 χρόνια κάπου και οι εμπειρίες του και η εκπαίδευση του να έχουν ποιότητα. Για μένα είναι πιο έμπειρος για τη θέση του προπονητή σε μια ομάδα»

Όσον αφορά στους προσωπικούς του στόχους, εκείνος απάντησε λέγοντας: «Οι στόχοι μου για τα επόμενα χρόνια είναι να είμαι στο υψηλό επίπεδο δηλαδή στο staff ομάδας πρώτης κατηγορίας. Να παρακολουθήσω και να ολοκληρώσω τη σχόλη Uefa Pro. Να τελειοποιήσω 3 ξένες γλώσσες. Και να παρακολουθήσω ομάδες του εξωτερικού όπως η Ατάλαντα, ο Αγιαξ, η Μάντσεστερ Σίτι γενικά προπονητές που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.»

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέντευξής του ο Ξανθιώτης βοηθός προπονήτη έδωσε ως συμβούλη στα νέα παιδιά που έχουν στόχο να ασχολήθουν με το ποδόσφαιρο να κοιτάξουν πρώτα τα μαθήματά και την εκπαίδευσή τους, ενώ αν υπάρχει το ταλέντο να δώσουν πολύ προσωπικό χρόνο ώστε να ασχολήθουν επαγγελμάτικα. Επίσης, τόνισε (σε σχετική ερώτηση) πως αυτό για το όποιο ελπίζει στο μέλλον είναι ο κάθε άνθρωπος να βοηθάει τον διπλανό του.