Γ’ Εθνική: Αλλαγή πλεύσης με αύξηση των ομίλων και φήμες για άνοδο Σαπών ή Πανθρακικού

Αλλαγή πλεύσης και σκηνικού φαίνεται ότι έχουμε στη Γ’ Εθνική Κατηγορία της τελευταίς ώρες.

Η διοργανώτρια, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το ioniansports και κάνουν πλέον τον γύρο του διαδικτύου, προσανατολίζεται να αλλάξει τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εκεί που όλοι περίμεναν 9 ομίλους στην Κατηγορία, το πιο πιθανό σενάριο πλέον τους θελει να γίνονται… 10!

«Οι πιέσεις αφόρητες από τις Ενώσεις που θέλουν να προωθήσουν τις δικές τους ομάδες και μπροστά στο φάσμα της πανδημίας η ΕΠΟ είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει τον αρχικό της σχεδιασμό και να κάνει ένα πιο μικρό και ευέλικτο πρωτάθλημα», επισημαίνει το ioniansports.

Το ίδιο δημοσίευμα προσθέτει ότι «η διοργανώτρια θα αποφασίσει για ένα πρωτάθλημα με 10 ομίλους όπου σε κάθε όμιλο θα συμμετέχουν 12-14 ομάδες! Επίσης από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 5 ομάδες και θα μένουν οι 7 πρώτες στην βαθμολογία. Όσον αφορά τους πρωταθλητές, αυτοί θα ανεβαίνουν κατηγορία με την διαδικασία των μπαράζ 5+5».

Με αυτά τα δεδομένα πάντως, τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία ότι δεδομένου ότι θα αυξηθούν οι όμιλοι, ενδεχομένως θα αυξηθούν και οι ομάδες με κάποιες δευτεραθλήτριες (ή τριταθλήτριες, αν αυτές δεν δεχθούν) να προβιβαστούν στην Γ’ Εθνική – ειδικά από κάποιους νομούς όπως αυτός της Ροδόπης που έχουν μόνο έναν εκπρόσωπο.

Πληροφορίες του ThrakiSportS μάλιστα αναφέρουν ότι δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης Ελπίδα Σαπών και ο τριταθλητής της ΕΠΣ Θράκης Πανθρακικός έχουν γίνει κοινωνοί αυτής της εντονότατης φημολογίας και προετοιμάζουν τα απαραίτητα έγγραφα για να είναι προετοιμασμένοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν φαίνεται να ισχύει ωστόσο κάτι αντίστοιχο με τον δευτεραθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης Φίλιππο Δροσερού και την δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Έβρου Θράκη Φερών, καθώς οι συγκεκριμένες ΕΠΣ θα έχουν από 3 και 2 εκπροσώπους στο νέο πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Εμδεχομένως η φημολογία να εδράζεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης τυγχάνει μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, που θα ετοιμάσει (αν δεν έχει ετοιμάσει ήδη) την σχετική εισήγηση προς την ΕΕ της ΕΠΟ. Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων είναι ο εορτάζων πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου, εναντίον του οποίου ξιφούλκησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης με επιστολή του στο μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη «dikisports».

Μεταξύ άλλων στο μήνυμα Γιαρένη αναφέρεται: «Ακούγεται ότι η προ μηνός επικύρωση της προκήρυξης για τη Γ Εθνική με βάση την οποία δήλωσαν συμμετοχή τα σωματεία ο αυτοπροτεινόμενος για πρόεδρος της ΕΠΟ κύριος Δημητρίου την άλλαξε δημιουργώντας περισσότερους ομίλους και διαχωρισμό ομάδων περισσότερων Ενωσεων (Και της ΕΠΣΑΝΑ) Χωρίς κλήρωση αλλά με ΟΡΙΣΜΟ…. Προκηρύξεις και κανονισμούς “ακορντεον” για την ίδια περίοδο προς εξυπηρετηση  προσωπικών κινητρων είναι σε πλήρη σύγχυση, προβληματισμό και διογκώνει  την καχυποψία για την έλλειψη ισονομίας. Εάν τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Διοργανωσεων ή η Ε.Ε της ΕΠΟ δεν ανατρέψει την παρανομία η νομική οδός είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ».

Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 19 Αυγούστου, τότε που η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα λάβει τις καθοριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου σε Super League 2, Football League και Γ’ Εθνική.