Champions League: Ματαίωση αγώνα λόγω Covid και πρόκριση στα χαρτιά για πρώην αντίπαλο της Ξάνθης

Στη Λίνφιλντ της Βόρειας Ιρλανδίας, την ομάδα που πριν επτά χρόνια αντιμετώπισε και απέκλεισε η Ξάνθη για τα προκριματικά του Europa League στη μοναδική ευρωπαϊκή της νίκη και προκριση (φωτο), έδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA το «εισιτήριο» της πρόκρισης στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, κατακύρωσε υπέρ της Λίνφιλντ με 3-0 τον αγώνα με την Ντρίτα από το Κόσοβο, που αναβλήθηκε την περασμένη Τρίτη (11/8) έπειτα από δύο κρούσματα κορονοϊού στην αποστολή των Κοσοβάρων. Ο αγώνας ειναι για την σεζόν 2020-2021 καθως μπορει να μην έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση του 2019-2020 αλλά έχουν ξεκινήσει κανονικά οι προκριματικοί αγώνες για την διοργάνωση 2020-2021.

Όλη η ομάδα της Ντρίτα τέθηκε σε καραντίνα μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε δύο παίκτες της ομάδας. Άλλη ημερομηνια διεξαξωγης του αγωνα δεν υπήρχε. Μετα από αυτο, η Πειθαρχική της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αποφάσισε να «ενεργοποιήσει» για πρώτη φορά το νέο κανονιστικό πλαίσιο, που υπερψηφίστηκε προ δεκαημέρου, το οποίο προβλέπει ως εάν μία ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα (λόγω κορονοϊού) να παρουσιάσει τουλάχιστον 13 παίκτες διαθέσιμους πριν από έναν αγώνα, θα τον χάνει στα χαρτιά με 3-0.

Η Λίνφιλντ πήρε το εισιτήριο από τον πρώιμο προκριματικό και θα αντιμετωπίσει την επόμενη Τρίτη (18/8) τη Λέγκια Βαρσοβίας, στην Πολωνία, σε νοκ άουτ ματς για τον πρώτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Την ίδια ημέρα στην Πορτογαλία θα πραγματοποιείται ο πρώτος ημιτελικός Παρι Σεν Ζερμεν – Λειψία για την διοργάνωση της περασμένης σεζόν…