Οργισμένη ανακοίνωση της οικογένειας Σιώπη για «διαπόμπευσή» της με τα περί δήθεν «ηθελημένης μετάδοσης του Covid-19»

Με μια οργισμένη δήλωση – ανακοίνωση, η οικογένεια Σιώπη παραθέτει τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στον γάμο του αδελφού της και κάνει λόγο για διαπόμπευση της οικογένειάς της από όσους υποστηρίζουν ότι υπήρξε «ηθελημένη μετάδοση του Covid-19».

Άλλωστε και ο Μανώλης Σιώπης κατά την ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι είχε υποβληθεί σε έλεγχο για κορονοϊό πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικός. Συνεπώς δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται εισαγόμενο από την Τουρκία το δικό του κρούσμα, ούτε ότι ήταν ο άνθρωπος μηδέν, που κόλλησε τους υπόλοιπους.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έφτασαν στα επτά τα θετικά κρούσματα παρεβρισκόμενων στον γάμο, συμπεριλαμβανομένων της νύφης και του γαμπρού, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε δεκάδες τεστ σε καλεσμένους και άλλους που είχαν σχέση με το μυστήριο και την τελετή που ακολούθησε.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Σιώπη, όπως αναρτήθηκε στα social media της αδελφής του Μανώλη Σιώπη έχει ως εξής:

«Καλησπέρα σε όλους, συντοπίτες-ισσες και κατοίκους αυτού του κόσμου,

Οδηγούμαι σε αυτή τη δημοσίευση προς απάντηση της διαπόμπευσης που δέχεται η οικογένεια μου και εγώ για την «ηθελημένη μετάδοση του COVID-19 από εμένα και τους οικείους μου», μετά την δημοσίευση των θετικών αποτελεσμάτων σε τεστ COVID-19 που υποβλήθηκαν οι Μανώλης Σιώπης (αδερφός μου) και Ειρήνη Ντέλια (σύζυγος του).

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
1. Δευτέρα 10/08 οι Ειρήνη Ντέλια και Μανώλης Σιώπης υποβλήθηκαν σε τεστ COVID-19.
2. Νωρίς το πρωί στις 11/08 έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα τους, τα οποία ήταν θετικά.
3. Αμέσως ενημέρωσα οικεία πρόσωπα για την εξέλιξη αυτή.
4. Αναζητήσαμε πληροφορίες από ιδιώτη γιατρό, σχετικά με το τεστ και τις ενέργειες που θα έπρεπε να λάβουμε.
5. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκεφθήκαμε το Γ.Π.Ν.Α για να υποβληθούμε στο τεστ, κάτι που δεν κατάφερε κανένας μας, διότι δεν είχαμε σύμπτωμα πυρετού.
6. Το βράδυ -πάλι της ίδιας ημέρας- επικοινώνησα με υπάλληλο της διεύθυνσης δημόσιας υγείας Αλεξ/πολης για να δώσω πληροφορίες για το γάμο και το τραπέζι που κάναμε στις 07/08. Η υπάλληλος μας έδωσε οδηγίες: να μείνουμε στο σπίτι και να περιμένουμε ειδοποίηση από τον ΕΟΔΥ για τις αντίστοιχες ενέργειες.
7. Στις 12/08 η υπάλληλος της διεύθυνσης μας ενημέρωσε ότι θα διεξαχθεί εξέταση COVID-19 στο ΚΑΠΗ Τυχερού για τα άτομα που συμμετείχαν στην τελετή του γάμου και στο τραπέζι & δεν είχαν ήδη υποβληθεί σε τεστ ιδιωτικώς.
8. Στις 8.30 π.μ. της σημερινής ημέρας (13/08) η οικογένεια μου, εγώ και λοιποί παρευρισκόμενοι του γάμου υποβληθήκαμε σε τεστ.
Τέλος ιστορίας..

Αναμένουμε τα αποτελέσματα και παρακαλώ από εδώ και στο εξής να μην αναπαράγονται δημοσίως ψευδείς πληροφορίες που μας προσβάλουν και συκοφαντούν.

Με εκτίμηση και προφανή θυμό,
Οικογένεια Σιώπη»