Καταδικαστική απόφαση για Ξάνθη – Κανονικά το μπαράζ με Απόλλωνα

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, γεγονός που σημαίνει ότι θα παιχτούν κανονικά οι αγώνες μπαράζ στις 22 και 29 Αυγούστου.

Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνη. Μάλιστα η πρώτη ενημέρωση κάνει λόγο για οριακή πλειοψηφία 3 προς 2.

Ετσι οι δύο ομάδες θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους σε διπλούς αγώνες που θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία, σύμφωνα με την προ δεκαημέρου απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ. 

Πρόκεται για μια καταδικαστική και για τις δυο ομάδες απόφαση, καθώς παρατείνει την αγωνιστική σεζόν και τους περιορίζει στο ελάχιστο την δυνατότητα προετοιμασίας και δημιουργίας ενός αξιόμαχου ρόστερ ενόψει νέας σεζόν.

Μετά την απόφαση αυτή καθίσταται πάντως σαφές ότι το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπως επιθυμούσαν δηλαδή οι ομάδες (συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας της Ξάνθης).

Η Ομοσπονδία μετά από αυτό το δεδομένο θα πρέπει να ορίσει ημερομηνία για την πραγματοποίηση της κλήρωσης έτσι ώστε να οριστεί η σειρά των αγώνων, δηλαδή σε ποια έδρα θα γίνει το πρώτο ματς και σε ποιο το δεύτερο.

Πλεον αναμένεται με ενδιαφέρον τα επόμενα λεπτά η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ και η δημοσιοποίηση του σκεπτικού του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Περισσότερα σε λίγο…..