ΕΠΣ Έβρου: Πρόσκληση σε ΠΑΕ Ριζίων και Ποντιακό να ανέβουν στην Α’ Κατηγορία

Την απόφαση να διεξαχθεί αν χρειαστεί μέχρι και με 14 ομάδες η Α’ Κατηγορία της νέας σεζόν έλαβε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Αυτό σημαίνει να μην υποβιβαστεί ενδεχομένως καμία από τις ομάδες της φετινής σεζόν (εν προκειμένω η Ενωση Οινόης που ήταν τελευταία) και πέρα από τους δυο πρωταθλητές του Βορείου και Νοτίου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας (Ατρόμητο Ασπρονερίου και Ατρόμητο Άβαντα) να ανέβουν εφόσον το επιθυμούν και οι δευτεραθλητές, όπως είχε γράψει εδώ και πολύ καιρό το ThrakiSportS.

Δευτεραθλήτρια στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Κατηγοριας ήταν η ΠΑΕ Ριζίων, μετά την ξαφνική διακοπή του πωταθλήματος. Στον Νότιο Όμιλο ήταν ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης. Οι δυο ομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη λάβει σχετική πρόσκληση από την ΕΠΣ Έβρου να δηλωθούν στην Α’ Κατηγορία, εφόσον φυσικά το επιθυμούν.

Το πιο πιθανό είναι τα Ρίζια να μην πράξουν κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με τον Ποντιακό. Σε κάθε περίπτωση η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει στις 14 Αυγούστου, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή. Με βάση αυτές θα καταρτιστούν στην συνέχεια οι όμιλοι. Ετσι κι αλλιώς η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί σε έναν ομιλο και η Β’ σε δύο που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια, αφού δεν υπήρξε ομοφωνία στην πρόταση της Ενωσης για Πρωτάθλημα Ειδικών Συνθηκών με 4 Ομίλους σε μια ενιαία κατηγορία φέτος.