Super League: Συνεχίζεται η διανομή του λευκώματος για τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής

Με γοργούς ρυθμούς φεύγουν τα χίλια όλα κι όλα αριθμημένα και άκρως συλλεκτικά αντίτυπα του επίσημου λευκώματος για τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής.

Το λεύκωμα κυκλοφόρησε μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League και ξεφυλλίζοντας κανείς τις 250 σελίδες της πολυτελέστατης έκδοσης, ουσιαστικά περιπλανιέται σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου από το πρώτο πρωτάθλημα της σεζόν 1959-1960 μέχρι σήμερα.

Οι εραστές του ποδοσφαίρου όπως το έχουμε οι περισσότεροι αγαπήσει, της γιορτής και του θεάματος δηλαδή, θα βρουν μέσα στο βιβλίο πληθώρα στοιχείων αλλά και φωτογραφιών από όλα τα πρωταθλήματα. Θα μάθει για τις ιστορίες ιερών τεράτων του αθλήματος, αλλά και λιγότερο γνωστών κατόχων κάποιων μοναδικών ρεκόρ.

Εσείς ξέρετε ποιος πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και τι κάνει σήμερα; Ποιο ήταν το πρώτο χρονικά παιχνίδι στην σύγχρονη μορφή της Super League; Ποιο ήταν το τελευταίο που παίχτηκε σε ξερό γήπεδο; Ποιος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε 100, 200, 300 συμμετοχές και ποιοι έχουν πάνω από 500; Ποιοι είναι οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα; Ποιοι έχουν πετύχει γκολ από κόρνερ, ποιοι έμειναν πιστοί στις ομάδες τους σε όλη την καριέρα τους και ποιοι κατέχουν το ρεκόρ συμμετοχής στην Α’ Εθνική με διαφορετικούς συλλόγους;

Αυτά τα στοιχεία και πολλά ακόμα, αλλά και μια ξεχωριστή δισέλιδη αναδρομή σε καθεμία από τις 60 σεζόν που έχουν πραγματοποιηθεί, περιλαμβάνονται στο λεύκωμα για τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής. Μέσα στο λεύκωμα μπορεί κανείς να βρει εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία με εγγύηση για την εγκυρότητά τους τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσακίρη, από τους κορυφαίους στατιστικολόγους στην Ελλάδα, ο οποίος συνέγραψε τα κείμενα. Ο Γιάννης Γούβαλης επιμελήθηκε τον εικαστικό σχεδιασμό της πολυτελούς έκδοσης, η οποία αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς υπό την εποπτεία του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Super League Πιερ Κοσμίδη.

Κατά την παρουσίαση του Λευκώματος, οι συντελεστές αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η έκδοση ήταν αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League και με την αμέριστη στήριξη όλων των ομάδων. Των συνολικά 67 ομάδων που έχουν συμμετάσχει στην Α’ Εθνική από το 1959 μέχρι σήμερα, για τις οποίες μάλιστα επιχειρείται από τους συντελεστές της έκδοσης και μια συνολική βαθμολογία 60 ετών, με βάση τους 16.890 αγώνες που έχουν δοθεί στην κανονική περίοδο όλων αυτών των πρωταθλημάτων.

Οι φίλαθλοι που ήδη έχουν παραγγείλει μέσω e-mail το συλλεκτικό, αριθμημένο Λεύκωμα “60 Χρόνια Α’ Εθνική” άρχισαν ήδη να παραλαμβάνουν το αντίτυπό τους, αφού πρώτα προχώρησαν στην εξόφλησή του, σύμφωνα με τη διαδικασία. Οι υπόλοιποι μπορούν να το παραγγείλουν από την επίσημη σελίδα της Super League, καθώς δεν κυκλοφορεί στις προθήκες των βιβλιοπωλείων αν και δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αγνού Έλληνα φιλάθλου.