Οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή στο Δημοκρίτειο

Σύμφωνα με το διαδικτυακό τόπο «Φοιτητικά νέα» (https://www.foititikanea.gr/) το Υπουργείο Παιδείας οριστικοποίησε τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια της χώρας μεταξύ των οποίων και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Ο αριθμός είναι περίπου ο ίδιος με πέρσι ,με μικρές αυξομειώσεις. Οι εισακτέοι φαίνονται στον πίνακα ο οποίος καθορίζει και το ποσοστό ανα «πηγή» εισαγωγής.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο που τίθεται επί τάπητος είναι αν τελικά ,εν μέσω πανδημίας, οι φοιτητές αυτοί θα έρθουν στη Θράκη και θα εγκατασταθούν σ αυτήν για την τρέχουσα χρονιά. Ήδη το Πανεπιστήμιο με την εξαίρεση 3 μόλις σχολών που θα εφαρμόσουν μεικτό σύστημα, προέκρινε την εξ αποστάσεως εξεταστική για το Σεπτέμβρη στην συντρηπτική πλειοψηφία των Τμημάτων του σε Κομοτηνή,Αλεξανδρούπολη,Ξάνθη και Ορστιάδα.

Επειδή πρόκειται δε για την ίδια ΚΥΑ είναι πολύ πιθανό η μέθοδος να επεκταθεί και στην διδακτική περίοδο του 2020 σε πρώτη φάση μιας και οι αίθουσες του Ιδρύματος αλλά και η δομή του δεν μπορούν να θεραπεύσουν τις προϋποθέσεις που θέτει για την ασφαλή παραμονή διδασκόντων και φοιτητών στις Σχολές .Βέβαια οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων μέσα στο Σεπτέμβρη..Μέχρι τότε υπομονή …

Πηγή: https://www.roinews.gr