Οκτώ χρυσά οι αθλητές του Κότινου Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο Στίβου ΑμεΑ του ΟΑΚΑ

Εννέα μετάλλια, εκ των οποίων τα οκτώ χρυσά, κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του Κότινου Αλεξανδορύπολης στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα Στίβου ΑμεΑ που φλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Τον απολογισμό κάνει ο ίδιος ο Κότινος, που σε σχετικά εκδοθέν δελτίο Τυπου αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε με μεγάλη διοργανωτική και αγωνιστική επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΟΠΑΠ 2020 για Άτομα με Αναπηρίες, που διεξήχθη το τριήμερο 31/7-2/8, στο ΟΑΚΑ, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τα αθλητικά δεδομένα, λόγω του covid-19, με τη συμμετοχή του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ».

Η αθλήτρια και οι αθλητές του Συλλόγου μας, πραγματοποίησαν πολύ σπουδαίες εμφανίσεις, κατακτώντας συνολικά οχτώ (8) χρυσά μετάλλια, ένα (1) αργυρό μετάλλιο, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα, ένα (1) πανελλήνιο ρεκόρ και ένδεκα (11) ατομικά ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, η «πρωτοεμφανιζόμενη» και μοναδική αθλήτρια της αποστολής, Μερσίνα Σαρρίδου (κατηγορία Τ11), κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, με νέες ατομικές επιδόσεις στο Ακόντιο με 10,62 μ. και στη Σφαίρα με 4,72 μ.

Ο Ευάγγελος Λυμβαίος (κατηγορία 32 u20), κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην Κορίνα με 7,03 μ. και στη Σφαίρα με νέα ατομική επίδοση, 1,85 μ.

Ο Φώτης Ντεφίδης (κατηγορία 35), κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, με νέες ατομικές επιδόσεις στη Σφαίρα με 5,88 μ. και στα 1500 μ. με χρόνο 9′ 20” 30.

Ο Νικόλαος Παπαδόπουλος (κατηγορία 36), κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, με νέα ατομική επίδοση στα 1500 μ. με χρόνο 9′ 12” 47 και ένα αργυρό μετάλλιο, με νέα ατομική επίδοση στο Ακόντιο με 14,35 μ.

Ο «αειθαλής» Πρόεδρός μας, Γιάννης Τοπτσής (κατηγορία Τ11), κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, με νέα ατομική επίδοση στο Μήκος με 2,10 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στο Ακόντιο με 8,96 μ. κατακτώντας την 5η θέση.

Τέλος, ο «πρωτοεμφανιζόμενος Σταμάτης Παπάζογλου (κατηγορία 20), ήταν 5ος στο μήκος με 4,19 μ. και 6ος στα 200 μ. με νέες ατομικές επιδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες έγιναν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τα αθλητικά δεδομένα, λόγω του covid-19 και σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας που τηρήθηκε, δεν έγιναν επίσημες απονομές μεταλλίων. Παρά τις δυσχέρειες όμως, η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ), έκανε μια άψογη διοργάνωση και δικαιούται συγχαρητηρίων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ βέβαια αξίζουν σε όλα τα «παιδιά μας», μεγάλα και μικρά, που συμμετείχαν στη διοργάνωση!

Στη μοναδική αθλήτριά μας Σαρρίδου Μερσίνα

Στους αθλητές μας, Λυμβαίο Ευάγγελο, Παπαδόπουλο Νικόλαο, Ντεφίδη Φώτη, Παπάζογλου Σταμάτιο και Τοπτσή Ιωάννη.
Στους προπονητές μας, Αγιαννιτόπουλο Αλέξη και Δεληγιάννη Δάφνη.

Στους συνοδούς της ομάδας μας, Κατσίλα Εριφύλη και Λυμβαίο Γιάννη.

Στους γονείς των αθλητών και τα μέλη του Συλλόγου, για τη διαχρονική τους στήριξη.

Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, που μας βοηθά σε κάθε μας προσπάθεια ποικιλοτρόπως.

Σας χρειαζόμαστε όλες και όλους κοντά μας, Μαζί, για τις καινούριες επιτυχίες που έρχονται!!!

Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ»