Μετράει ώρες! Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Πανόπουλο

Ωρες μετράει για την αποχώρηση του από την Ξάνθη και γενικά το ποδόσφαιρο ο Χρήστος Πανόπουλος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Από την συνάντηση που είχε την Δευτέρα στην Αθήνα με τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη δεν βγήκε λευκός καπνός. Αυτό τουλάχιστον άφησαν να διαφανεί όλες οι πλευρές, υποστηρίζοντας ότι ο μεγαλομέτοχος δεν έχει ακόμα καταλήξει στον διάδοχό του αλλά έχει προτάσεις, τις εξετάζει και καλείται να αποφασίσει με γνώμονα το καλύτερο αύριο της ομάδας της οποίας ηγήθηκε τα τελευταία 29 χρόνια.

Ανεξάρτητα από τις επίσημες διαρροές ωστόσο, η εκτίμηση είναι ότι ΔΕΝ μπορεί ο Πανόπουλος να κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς στην Αθήνα και να συζητούσαν επί δύο ώρες στην Βιαμάρ, χωρίς πραγματικά να τους έχει πει τίποτα. Και επειδή αν τους είχε πει ότι «κλείνει οριστικά το μαγαζι» θα έρπεπε να έχουν βγει και να έχουν κάνει μέγα σαματά, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και απλά πήγε πίσω λόγω του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι το ok έχει δοθεί και από την πλευρά του νέου επενδυτή ή ιδιοκτήτη, οπότε σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις. Ο Πανόπουλος θα ήθελε αυτές να γίνουν έχοντας ωστόσο στα χέρια του μια απόφαση δικαίωσης από το Διαιτητικό Δικαστήριο ότι μπαράζ ΔΕΝ θα γίνει. Ωστόσο επειδή και ο χρόνος πιέζει και κινδυνεύει να μπει αρνητική υποθήκη ενόψει της νέας σεζόν, ενώ έχει δώσει και ο ίδιος ένα ασφυκτικό deadline, δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη ο Πανόπουλος να προχωρήσει στις επίσημες ανακοινώσεις άμεσα, ακόμα και εντός της ημέρας.

Το τελικό ok φέρεται να έχει δοθεί και από την άλλη πλευρά του… Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού, αφού όλες οι πληροφορίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο νέος επενδυτής έχει βρεθεί στην Αυστραλία. Ωστόσο επειδή πρώτα θα πρέπει να υπάρξει η έγκριση απο την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να μην έχουμε τα περσινά προηγούμενα, ίσως η διαδικασία της μεταβίβασης και αργήσει λίγο ακόμα, με τον Πανόπουλο να παραμένει τυπικά και μετά τις 14 Αυγούστου και για κάποιες μέρες ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αλλά να φεύγει ουσιαστικά, αναθέτοντας το γενικό κουμάντο για να τρέξει τα ζητήματα της ομάδας στο πρόσωπο που ο νέος ιδιοκτήτης θα επιλέξει ως… αντι-Παπαδημητρίου.

Ποιο θα είναι το πρόσωπο αυτό; Παλιός γνώριμος της ομάδας της Ξάνθης και καλός γνώστης όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μεταγραφικής και όχι μόνο πραγματικότητας. Κοινώς, ο Πανόπουλος όπως δείχνει και η φωτογραφία κοιτά το ρολόι και μετράει αντίστροφα για την ώρα αποχώρησης του. Οι ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα, αμέσως μετά την απόφαση του Διαιτητικού εφόσον εκδοθεί σήμερα ή και πριν, αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην δημοσιοποίησή της.

Σε αυτές το πιο πιθανό είναι να μην μάθουμε ακόμα όνομα νέου ιδιοκτήτη, αλλά θα μάθουμε όνομα του εκπροσώπου του, που θα αναλάβει να τρέξει όλο το πρότζεκτ της ομάδας. Άλλωστε ο νέος ιδιοκτήτης μάλλον δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν θα μπορέσει να έρθει και σύντομα, δεδομένου ότι με την έξαρση του κορονοϊού δύσκολα πραγματοποιούνται πτήσεις προς Ευρώπη από την ήπειρο στην οποία βρίσκεται…