«Κρεμάει» το σκουφάκι του ολοκληρώνοντας μια σπουδαία καριέρα ο κορυφαίος Θρακιώτης κολυμβητής της δεκαετίας

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οπεν της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία έλαβε μέρος ως αθλητής ο Ξανθιώτης Χρήστος Κατρανζής.

Οπως γνωστοποίησε ο ίδιος και επιβεβαιώνεται από αναρτήσεις φίλων του στον προσωπικό του λογαριασμό αλλά και σχετική ενημέρωση από την ΚΟΕ που τον ευχαριστεί για την προσφορά του, ο Κατραντζης δήωσε ότι σταματά την ενεργό δράση στην κολύμβηση.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή της δεκαετίας από το 2010 ως και το 2020, με πολλούς πανελλήνιους τίτλους και σημαντικές διακρίσεις, η κορυφαία από τις οποίες ήταν η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Κατραντζής πέρασε μεγάλες περιπέτειες μετά από αυτήν την διοργάνωση, προσπάθησε να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές, έκανε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό (πράγμα σπάνιο ακόμα και στην κολύμβηση) και εν τέλει αποχωρεί από την ενεργό δραση με ψηλά το κεφάλι, όντας ο κορυφαίος στην Θράκη και ένας από τους κορυφαίους στην χώρα.

Ο σύλλογός του, ο ΚΟΞ αλλά και ο πρώην προπονητής του Δημήτρης Γκαγκαλίδης έσπευσαν μάλιστα να του στείλουν τα μηνύματα και την αγάπη τους. Ο Κολυβητικός Ομιλος Ξάνθης έγραψε ότι «μας έκανες υπερήφανους, σε ευχαριστούμε για όλα», ενώ παράλληλα κοινοποίησε άρθρο του Γκαγκαλίδη. Ο τελευταίος έγραψε για τον Κατραντζή:

«Γνώρισα τον Χρήστο ως προπονητής στο κολυμβητήριο Ξάνθης. Τα χρόνια που οι κολυμβητές -ειδικά τον χειμώνα- ήταν μετρημένοι και λιγοστοί. Κατά καιρούς έτυχε να τον προπονήσω και να συμμεριστώ τις δυσκολίες, κόπους και προπάντων θυσίες που έκανε αυτός αλλά και η οικογένεια του.
Θυμάμαι την Βάγια, να τρέχει παντού και για τα πάντα, βράχος στο πλάι του. Ώσπου ο μικρός Χρήστος ταξίδεψε για το όνειρο…. Πέταξε και το κυνήγησε. Δεν θα τολμήσω τον απολογισμό. Αυτός και μόνο τον ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Χάρηκα που συμμετείχε στην Ολυμπιάδα (Ρίο 2016) και που ήταν ο κορυφαίος αθλητής στο ελεύθερο, σημειώνοντας πανελλήνια ρεκόρ και νίκες.
Θα μεταφέρω τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, κατά την αποχώρηση του : “Ένας μεγάλος αθλητής ολοκληρώνει την καριέρα του….σεβασμός”(η φωτο στην Πάτρα σε Πανελλήνια συνάντηση, απ’ το αρχείο μου, που είχαμε συμμετέχει με αποστολή του ΚΟΞ)