ΕΠΣ Ξανθης: Δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα ο Εχίνος Σπορ

Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν (2020-2021) το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς ο Έχινος Σπορ δεν δήλωσε τη συμμετοχή του σε αυτό.

Αποτελώντας επί χρόνια μια παραδοσιακή δύναμη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, με συμμετοχή και στην Δ’ Εθνική, αλλά παράλληλα αποτελώντας και τον ισχυρότερο εκπρόσωπο του ποδοσφαίρου της Ορεινής Ξάνθης, ο Εχίνος Σπορ τη χρονιά αυτή δεν θα βρίσκεται στις τοπικές κατηγορίες, καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό κατέστησαν αδύνατη τη δήλωση συμμετοχής.

Υππενθυμίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης ήταν η 7η Αυγούστου, ενώ όσον αφορά σε ζήτημα αντικατάστασης του Εχίνου από κάποια άλλη ομάδα, η Ένωση είχε ξεκαθαρίσει πως «σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή δεν συμπληρώνεται από άλλη ομάδα».

Οπως θυμίζει η Ξάνθη Sport, ο Έχινος στα 18 χρόνια που αγωνίστηκε στις τοπικές και εθνικές κατηγορίες (ιδρύθηκε το 1999 αλλά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες συμμετέχει από το 2002) είχε ορισμένες ιστορικές στιγμές, καθιστώντας τον κορυφαίο ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο της Ορεινής Ξάνθης. Ενδεικτικά, το 2008 πανηγύρισε το μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας του στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης, κερδίζοντας τον προβιβασμό στην Δ’ Εθνική κατηγορία όπου παρέμεινε για τρεις σεζόν (2008-09/2010-11).

Έχει πανηγυρίσει επίσης και το Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης το 2006 κόντρα στην Αναγέννηση Θαλασσιάς, ενώ δύο φορές ακόμη έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο (2007 και 2010). Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 10η θέση (21β), τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον 11ο Άτλα Σελίνου.

Με βάση πλέον την εξέλιξη αυτή αλλά και τις επικυρωμένες κατατάξεις στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ηρακλής Νέου Ζυγού (υποβιβασμός από Γ’ Εθνική), Φίλιππος Δροσερού, ΑΟ Βιστωνίδας, Απόλλων Ξάνθης, Άρης Πετεινού, Ασπίδα Ξάνθης, Ερμής Μάνδρας, Παύλος Μελάς Κουτσού, Ελπίδα Γενισέας, Άτλας Σελίνου, Απόλλων Διομήδειας, Κεντητή Ξάνθης, ΑΕ Ξάνθης (προβιβάζεται από Β’ Κατηγορία), Αετός Τοξοτών (προβιβάζεται από Β’ Κατηγορία)