Αναδρομή στην τετραετία του παιδικού τμήματος του Λεύκιππου Ξάνθης (+photos)

O Λέυκιππος Ξάνθης παρουσίασε στην σελίδα του την αναδρομή στο παιδικό του τμήμα μέσα από πρόσωπα και αριθμούς, από το 2016 μέχρι σήμερα.

Τον Σεπτέμβρη του 2016 ξεκίνησε η πορεία του συλλόγου στα παιδικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, έχοντας στο τιμόνι της ομάδας τους Παναγιώτη Πεχλιβανίδη, Θανάση Πανδρακλάκη και την Ευαγγελία Ψωμαδοπούλου. Το παιδικό τμήμα του Λεύκιππου  έπαιξε συνολικά 14 παιχνίδια τη σεζόν 2016-17, μετρώντας 7 νίκες και 7 ήττες. Πέτυχε 716 πόντους και δέχθηκε 809.

Την δεύτερη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας ήταν ο Μίλαν Ψάλτου με βοηθό τον Νίκο Ρετζέπη. Η ομάδα έκλεισε τη σεζόν με 7 νίκες και 5 ήττες σε 12 παιχνίδια. Πέτυχε 799 πόντους και δέχθηκε 810. Το πιο αξιοσημείωτο της χρονιάς ήταν η συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Τουρνουά που διοργάνωσε ο Λέυκιππος στο στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και οι αγώνες εναντίον της Παρτίζαν, της Αναντολού Εφές και του ΠΑΟΚ να αποτελούν μια εμπειρόα ζωής για τα παιδιά που έπαιξαν απέναντι σε συναθλητές τους υψηλότατου επιπέδου, όπως αναφέρει ο σύλλογος.

Την τρίτη χρονιά (2018-19), βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος με βοηθό και πάλι τον Νίκο Ρετζέπη, ενώ συνεχίστηκε με το δίδυμο Καζάκου-Ρετζέπη. Η ομάδα κατέκτησε την 2η θέση του Γ’ Ομίλου Παίδων στην διάρκεια της α’ φάσης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πέτυχε 12 νίκες και 2 ήττες, σημείωσε 675 πόντους, δέχτηκε 486 και κατέκτησε συνολικά 26 πόντους. Στην σειρά με τον ΓΑΣ Κομοτηνή με το πλεονέκτημα έδρας να είναι στη γειτονική ομάδα, «έσπασε» το πλεονέκτημα στο πρώτο παιχνίδι στην Κομοτηνή και στη συνέχεια έκανε το 2-0 στην Ξάνθη κερδίζοντας με 54-44. Έτσι στην 3η της σεζόν πέτυχε να φτάσει στο Final-4 της διοργάνωσης, όπου γνώρισε δύο ήττες από τον Αστέρα και τον Πανσερραϊκό, κατακτώντας την 4η θέση στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Η τέταρτη και τελευταία χρονιά μέχρι σήμερα ήταν μια ακόμη σεζόν εξέλιξης για το παιδικό τμήμα του Λεύκιππου. Αφού οι παίδες είχαν γίνει πλέον έφηβοι, το παιδικό μας εμπλουτίστηκε με νέα παιδιά, δημιουργήθηκε μια καινούρια ομάδα, που δούλεψε υπό τις οδηγίες των Χάρη Βοϊβατόπουλου, Γιώργου Κούτρα και Φίλιππου Παϊτάρη, με στόχο να αποτελέσει το μελλοντικό πρότζεκτ του συλλόγου. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι νεαροί αθλητές αποκλείστηκαν από τον ΓΑΣ Κομοτηνή στην β’ φάση!