Το απόγευμα η κρίσιμη εκδίκαση της Ξάνθης στο Διαιτητικό της ΕΠΟ! Η σύνθεση των κορυφαίων δικαστών

Η ώρα της κρίσης έφτασε! Μία εβδομάδα μετά την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ να ορίσει για τις 22 και τις 29 Αυγούστου τους αγώνες μπαράζ Ξάνθη – Απόλλων Σμύρνης για μια θέση στη νέα Super League, συζητείται η διεξαγωγή τους ή μη στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ΕΠΟ αρχικά για την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να παρατείνει την ημερομηνία ληξης της σεζόν από τις 2/8 στις 31/8 και δεύτερον κατά της απόφασης της να ορίσει μπαράζ για 22 και 29 Αυγούστου.

Οι δύο ομάδες που είναι αντίπαλες διεκδικώντας μια θέση στην επόμενη SL1, διαφωνούν με την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της αγωνιστικής περιόδου και τον ορισμό του αγώνα. Από κοντά και τα Χανιά που ζητούν επισήμως αναδιάρθρωση, ενώ πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΕΠΟ και κατά Ξάνθης, Απόλλωνα και Χανίων έκανε η Super League.

Η εκδίκαση έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 10/8 στις 17.00 το απόγευμα με την απόφαση να εκδίδεται σχετικά άμεσα (κάποιοι λένε και εντός της ημέρας), κάτι που βασικά θα εξαρτηθεί από το αν ζητηθεί και δοθεί προθεσμία στα δίαδικα μέρη για κατάθεση έγγραφων υπομνημάτων ή όχι.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι εδώ και 40 ημέρες διαφορετική σε σχέση με εκείνη που υπήρχε για παράδειγμα όταν εκδικάστηκαν στις αρχές Ιουνίου οι προσφυγές Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ και Super League μετά την περίφημη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας και κατά της προσβολής του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού ΑΘλητισμού στα τακτικά διαικητικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα λόγω της συνταξιοδότησης του Προέδρου του Δικαστηρίου Θωμά Γκατζογιάννη, του Μέλους του Δικαστηρίου Νικολάου Δαύρου και την παραίτηση του Αναπληρωτή Προέδρου Γρηγορίου Κουτσοκώστα, και αφότου αποδέχτηκαν τον ορισμό τους η κα Διονυσία Μπιτζούνη και οι κ.κ. Γεώργιος Χριστοδούλου και Κυριάκος Φώσκολος, η πλήρης νέα σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που θα δικάσει τώρα την υπόθεση των μπαράζ έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πρόεδρος: ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ
Αναπληρωτής Πρόεδρος: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Μέλη: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΓΕΛΛΟΥ-ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ