Σκληρή κριτική από «Μαχητή» και «Αδέσμευτη» στον Πανόπουλο για το κάλεσμα σε Μέτιο-Τσέπελη

Το εκτενές σαββατιάτικο ρεπορτάζ του ThrakiSportS για την κλήση του Χρήστου Πανόπουλου στον δήμαρχο Ξάνθης και τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ να κατεβούν στην Αθήνα, πιθανότατα για να γνωρίσουν τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν), προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από εκδοτικό όμιλο στην Ξάνθη.

Με ένα εκτενές άρθρο στον «Μαχητή» ο εκδότης του Πάνος Παπαδόπουλος επιτίθεται ουσιαστικά στον Χρήστο Πανόπουλο για τους συνομιλητέ που έχει επιλέξει αλλά και για το γεγονός ότι δεν κατέθεσε προσφυγή στο CAS. Σε άλλο πιο συνοπτικό άρθρο στην «Αδέσμευτη» του ίδιου εκδοτικού ομίλου, αναρωτιέται αν θα πληρώσουν τα έξοδα για το ταξίδι του δημάρχου Μανώλη Τσεπελη και του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Ευφραιμίδη στην Αθήνα οι ίδιοι, ο Πανόπουλος, ο νέος επενδυτής ή αν θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Το σχόλιο της εφημερίδας «Αδέσμευτη» (η πρωτογενής πηγή με ένα κλικ ΕΔΩ):

«”Περίεργη” λογική Πανόπουλου….Κάλεσε στην Αθήνα Τσέπελη και Νίκο Ευφραιμίδη για να τους ενημερώσει …off-the-record για τις…εξελίξεις στην ομάδα!
Συνεχίζει να μας εκπλήσει ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Πανόπουλος, αφού κάλεσε ΄λέει στην Αθήνα τους Τσέπελη (Δήμαρχο Ξάνθης) και Νίκο Ευφραιμίδη (αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης) ως…εκπροσώπους των φιλάθλων, για να τους ενημερώσει κατ’ …ιδίαν…ιδίαν για τον νέο επενδυτή και τις εξελίξεις στην ομάδα!
Και τα …εισιτήρια για μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ (πριβέ) συνάντηση, ποιος θα τα πληρώσει; Η Περιφέρεια ΑΜΘ; Ο Δήμος Ξάνθης; Ο νέος επενδυτής; Από την τσέπη τους αποκλείετε πάντως…Δεν φημίζονται και οι δυο για τα χουβαρνταλίκια τους!
(σ.σ. Θέλουμε δε θέλουμε…Θα μας τους κάνει και….εκπροσώπους μας! Ευχαριστούμε κύριε Πανόπουλε αλλά δεν θα πάρουμε…)
».

Το άρθρο στον «Μαχητή» (αναλυτικά στην πρωτογενή πηγή με ένα κλικ ΕΔΩ):

Το να «εφευρίσκεις» «ανεμόμυλους» που σε πολεμάνε από όλες τις κατευθύνσεις και να χρησιμοποιείς  για τα τραγικά λάθη σου ως άλλοθι την …Ακριτική Θράκη τους Εθνικούς λόγους…ε  είναι μια δικαιολογία… Επίσης ακόμη και για το να μην έχεις κάνει “προσφυγή” που σήμερα θα σε είχε ήδη «λυτρώσει» από όλα τα δεινά και κυρίως από το να «απολογείσαι» συνεχώς οτι “δεν είσαι ελέφας -διότι αυτό κάνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό! – όσο κι αν δεν μπορείς να  το προσπεράσεις… μέχρι ένα σημείο είναι κατανοητό…
-Και ιδιαίτερα σε μια εποχή, που τα οράματα, οι ιδέες και οι «σημαίες» έχουν πλέον καταστεί «χάρτινες» φωτογραφίες και ρομαντισμοί παλιών ετών…ή κουρελόχαρτα σαν τις δωρεάν μετοχές του Θόδωρου Κοκκάλα.Μέχρι εκεί όμως. ….
*Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομά τους. Σίγουρα κανείς δεν δικαιούται να κατηγορεί και να λειτουργεί αχάριστα απέναντι στον Χρήστο Πανόπουλο, επειδή ΑΠΟΧΩΡΕΙ απο τη Ξάνθη! Όλοι έχουν την προσωπική τους ιστορία…..κι όλοι έχουν δικαίωμα επιλέξουν τους “δρόμους”και το “τέλος” τους που γι’ αυτός ίσως είναι και μια νέα αρχή. Άλλωστε 4 φορές στην Ευρώπη, 31 χρόνια στην Α’ Εθνική…τόσες συγκινήσεις…χιλιάδες εικόνες…ΔΕΝ ΞΕΧΝΝΟΥΝΤΙΑ με τίποτα!……

*Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια;  Ο Χρήστος Πανόπουλος σε κάποια φάση της ζωής του -καλοκαίρι του 2018 αν θέλετε την δική άποψη- παίρνει την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει το Ελληνικό ποδόσφαιρο! Προσέξτε…-Όχι μόνο τη Ξάνθη, ή τον ΑΟΞ όπως λένε τώρα οι φίλαθλοι άσχετα αν για 15ετία και πλέον η ομάδα λέγονταν SKODA Ξάνθη και είχε αλλάξει ακόμη και χρώμα στις φανέλες της! Δηλαδή από το κόκκινο «ντύθηκε» στα πράσινα…! -Αλλά το Ελληνικό ποδόσφαιρο!….
*Ας είμαστε ωστόσο ειλικρινείς. Στην ομάδα Ξάνθη του Χρήστου Πανόπουλου τον τελευταία 5ετία έγιναν τραγικά λάθη, ενώ στην ουσία ο μεγαλομέτοχος την τελευταία 2ετία ήταν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ από παντού! Και σε αυτό ήταν επιλογή του. 
Ότι «εγκαταλείπεις» στη ζωή….σε κάποια φάση σε εγκαταλείπει! Σε απλά πράγματα και πόσο μάλλον σε μια ομάδα που από ΙΔΕΑ γίνεται στην ουσία «μαγαζί».  Με ότι αυτό συνεπάγεται…ας είμαστε ολίγον ρεαλιστές……

*Ποιος δεν συμφωνεί άλλωστε οτι στην πραγματικότητα ο  Πανόπουλος έχει φύγει από την ομάδα –«ψυχικά» τουλάχιστον- εδώ και 2 χρόνια;;;
Μάλιστα στη φετινή σαιζόν εμφανίστηκε όλο κι όλο, δυο φορές στα παιχνίδια της ομάδας στα Πηγάδια κι αυτό περισσότερο κάτω από την «πίεση» των ΜΜΕ και των “επιθέσεων” που δέχονταν από τις πλευρές Μαρινάκη και Κούγια…
Ανεξάρτητα λοιπόν από τα χαριτωμένα δελτία τύπου που έβγαιναν κατά καιρούς και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στις «Σουζάνες» ή στον….»υπόδικο» Μαρινάκη που μέχρι πριν λίγα χρόνια έδινε βέβαια 3 εκατ. ευρώ για τρεις μεταγραφές που δεν έπαιξαν ούτε ένα παιχνίδι με τον «Θρύλο» Ποσόν που σήμερα ενδεχομένως να πωλείται όλη η ομάδα.Ο μεγαλομέτοχος όμως ως Πανόπουλος, ήταν “εξαφανισμένος” απο την ομάδα!!…..

Τα τραγικά λάθη βέβαια του Χρήστου Πανόπουλου δεν συνέβησαν την τελευταία 2ετία αλλά την τελευταία 5ετία που αλλάζει η φιλοσοφία της Ξάνθης ριζικά…και η ομάδα ξαφνικά γίνεται ….«λεγεώνα» ξένων και γυρολόγων Ελλήνων ποδοσφαιριστών από άλλες ομάδες ή δανεικών…Με κορύφωση της αποτυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.
Ωστόσο και κανείς δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να διαφωνεί, διότι μιλάμε για μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!Ο μεγαλομέτοχος  πληρώνει, αυτός ρισκάρει, αυτός ζημιώνει ή κερδίζει! Κι αν δεν ήταν η απώλεια των 12 βαθμών, τώρα όλοι μας θα κάναμε καλύτερο καλοκαίρι! Όπου όμως κι εκεί φανήκαμε  τελείως ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ Νομικά τουλάχιστον. !….
Και οι φίλαθλοι; Θα με ρωτήσουν κάποιοι…Δεν έχουν λόγο;
-Ποιοι φίλαθλοι; Είδατε ο Πανόπουλος να ζητάει έστω μια υποτυπώδη συνάντηση μαζί τους; Αλλά και για να λέμε επίσης τα πράγματα με το όνομά τους.  Οι 40, οι 50, οι 60 που πάνε σοτ γήπεδο;
Μια μεγάλη ομάδα «χτίζεται» σε βάθος χρόνου από τα σχολεία προσπαθώντας να εμπνεύσει τους μικρούς μαθητές να «ξεφύγουν» από τις ομάδες των πατεράδων και των θείων τους και να γίνουν ΑΟΞάρα!
Είδατε εσείς σε αυτά τα 31 χρόνια της ΑΟΞάρας στην Α\ Εθνική, να έχει ιδρυθεί έστω ένας Σύλλογος Φιλάθλων ΑΟΞ στην Αλεξανδρούπολη, στη Κομοτηνή, στην Καβάλα, στη Δράμα ή στη Σαλονίκη ή στην Αθήνα;Έστω ένας;….

Και στο δια ταύτα.
1.Εγώ νομίζω ότι ο Πανόπουλος έχει βρει επενδυτή και στην ουσία η ομάδα έχει «πουληθεί»  εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο…Το αν δεν ανακοινώθηκε ακόμη είναι κάτι στο οποίο θα αναφερθώ τις επόμενες μέρες, αφού είναι εμφανές εκ των πραγμάτων πλέον ότι ο νέος επενδυτής μετά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί δεν πρέπει να συνδέεται με το όνομα Ιβάν Σαββίδης! Ακόμη κι αν η έδρα της εταιρείας του είναι στην Κύπρο…Για να μην “δικαιωθούν” Μαρινάκης και Κούγιας…
2.Το μεγάλο (και αναπάντητο….) ερώτημα είναι γιατί εφόσον έκανε προσφυγή ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και η Ξάνθη; Και φυσικά η απάντηση “μα γιατί αυτό θα κόστιζε …20.000 ευρώ» και θεωρούσαν δεδομένο όλοι ότι αν δικαιώνονταν ο ΠΑΟΚ αυτό θα συνεπάγονταν δικαίωση και της Ξάνθης είναι παντελώς γελοία…είναι όμως και πιθανή. Πόσες φορές δεν την έχουν “πατήσει” όλοι μας στη λεπτομέρεια;…..
“Στην προκειμένη περίπτωση όμως. Άξιζε το ρίσκο του να μη γίνει η προσφυγή για 20.000 ευρώ;Πληρώνει δηλαδή ο Πανόπουλος σε  πρόστιμα για τα…τραγούδια της Σουζάνας ή την επίθεση του γιου του στον Τζήλο και δεν ρισκάρει …20.000 ευρώ για να καταθέσει μια προσφυγή που θα ΛΥΤΡΩΝΕ τον ίδιο, ώστε τις νύχτες να κοιμάται πιο ήσυχα;…..
3.Και φτάνουμε στα πρόσφατα γεγονότα. Ο μεγαλομέτοχος δίνει συνέντευξη τύπου Ξάνθης και ευθύς εξ’ αρχής τονίζει ότι «δεν πρόκειται να δώσει την ομάδα σε…λαμόγια»! Κι όλοι φυσικά θεωρούν ότι η «αιχμή» είναι γι’ αυτούς που βγήκαν και «πανηγύριζαν» εκ των προτέρων ότι θα….»πάρουν» την ομάδα και το διατυμπάνιζαν μάλιστα…! 
-Και στη συνέχεια ο ίδιος δίνει ρόλο “συνομιλητών”σε αυτούς που “αυτοπροσδιορίζονται” ως…λαμόγια;Και το βασικότερο. Δεν αγαπούσαν ποτέ το ποδόσφαιρο!!

4.Την ίδια μέρα μάλιστα γίνεται και η περίφημη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ συνάντηση του Πανόπουλου με τις αρχές του τόπου όπου ο μεγαλομέτοχος επικαλείται….Εθνικούς λόγους που πρέπει να παραμείνει η ομάδα στη κατηγορία αλλά όταν  ένας εκ των «προσκεκλημένων»  παίρνει τον λόγο και του ζητεί …δήθεν ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας …»παράταση ενός μήνας και να παραμείνει στην ομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο 2020» για να βρεθεί ο νέος  επενδυτής, εισπράττει την «απάντηση» του μεγαλομετόχου….»κόψε   μαλ.., .τις…μαλ…….ς!»
-Αλλά στη συνέχεια όλα ξεχνιούνται και πάλι ως δια μαγείας……..
5.Και φτάνουμε στο φινάλε. Ξαφνικά η γραμματέας του Πανόπουλου τηλεφωνεί την περασμένη Παρασκευή υπό την “πίεση” των ΜΜΕ πάντα στον …Δήμαρχο Τσέπελη και του ζητεί να ενημερώσει και τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο ότι ο μεγαλομέτοχος τους περιμένει στο…γραφείο του στην Αθήνα για να τους ενημερώσει για τον νέο επενδυτή και τις εξελίξεις στο μέλλον της ομάδας, την Δευτέρα 10 Αυγούστου ή και την Τρίτη…-Αντί δηλαδή σεμνά και ταπεινά ο μεγαλομέτοχος να ρθει στη Ξάνθη ο ίδιος για να τους ενημερώσει, τους καλεί, ¨δίκην…
υπαλλήλων του” στο γραφείο του στην Αθήνα;!!!…..
Ο Τσέπελης λοιπόν από “θιγμένος” απο την συμπεριφορά του Πανόπουλου στο πρόσωπό του, πρώτα σπεύδει να διατυμπανίσει παντού, “μην ακούτε τι γράφει ο Π.Π. με πήρε ο Πανόπουλος για να μου δώσει αποκλειστικά το όνομα του νέου επενδυτή”  και να  μου ζητήσει να πάω στο γραφείο του για προσωπική ενημέρωση!
Και εν συνεχεία αφού το “κυκλοφορεί” στη πιάτσα,  παίρνει τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο που εμφανίζεται τελικά …εξυπνότερος …όλων, για να του πει “μας θέλει ο Πανόπουλος στο γραφείο του στην Αθήνα την Δευτέρα ή την Τρίτη…”! …

*Και γιατί ο Μέτιος είναι εξυπνότερος όλων; Μα γιατί ΑΓΑΠΑΕΙ το ποδόσφαιρο και γενικά πάει στο γήπεδο. Είναι όμως φίλαθλος και δεν είναι “οπαδάρχης…” καμιάς ομάδας κι αν ήταν στο χέρι του….-Θα ήθελε στην Α’ Εθνική και τον Πανθρακικό και την Καβάλα και την ιστορική Δόξα Δράμας αλλά και τον ΑΛΕΞ…..….
*Και ευγενικά αφού υπενθυμίζει στον Πιαλόγλου ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό σε όλες της ομάδας της Θράκης και  στηρίζει την ομάδα της Ξάνθης έχει όμως κι έναν θεσμικό ρόλο. Παραπέμπει στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στο Νομό Ξάνθης.
Στον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη.
Κι έτσι ο Τσέπελης στη θέση του παίρνει για την συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο τον….Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο  Ευφραιμίδη -που δεν έχει ούτε καλημέρα με τους….Περιφερειακούς συμβούλους Κώστα Κουρτίδη και Δημήτρη Γαλανόπουλο και θέλει 4ετία!!!  -την Δευτέρα ή την Τρίτη στο γραφείο του μεγαλομετόχου…(σ.σ. Απορώ πως δεν πήρε και τον βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη να συμπληρωθεί  το καρέ…)…..
Κι όλα αυτά επαναλαμβάνω, λίγες μόλις μέρες μετά την συνέντευξη του μεγαλομέτοχου στη Ξάνθη ότι «δεν πρόκεται να δώσει την ομάδα σε….λαμόγια»!!!” Και ΕΡΗΜΗΝ όλων των υπολοίπων, αφού και ο Άρης Πιαλόγλου ακόμη, δηλώνει άγνοια και μου λέει…Εγώ το Σαββατοκύριακο θα είμαι στη Θάσο!!! Βγάλτε συμπέρασμα…!…..

*Και για να είμαστε και δίκαιοι με τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες πανελλήνια αο τον αθλητικό τύπο…Πώς να μη διακινούνται λοιπόν, με όλα αυτά τα ευτράπελα που αναφέρω παραπάνω και τα διάφορα «σενάρια» και πώς να μην «ακούγονται»  τα μύρια όσα μυθεύματα ή όχι και για για τα οποία αν θέλετε την ειλικρινή απάντησή μου, ένας φυσικά είναι ο υπεύθυνος και πάλι…
Ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος και κακώς ακόμη και ο φίλος και συνεργάτης μου Γιάννης Τσιλιγγιρίδης τα βάζει με  το Αθηναϊκό λόμπυ που πάντα ωστόσο είχε αποκλειστική πληροφόρηση για όλα όσα συμβαίνουν στην ομάδα απο τον κολλητό του Γιάννη Παπαδημητρίου!!…..
Εδώ ο Πανόπουλος από  το πουθενά έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον …Τσέπελη (!) που όταν η ομάδα της  Ξάνθης έπαιζε στα Πηγάδια…αυτός… «μπάζωνε»  τα ρέματα της Χρύσας και δεν ήταν καν φίλαθλος της ομάδας. Κοινώς δεν ΑΓΑΠΌΥΣΕ ΤΟ ΠΟΔΌΣΦΑΙΡΟ και γι΄αυτό και πατούσε στο γήπεδο; -Τι την ψάχνετε λοιπόν;……
*Και στο ευτυχές φινάλε. 
-Εντάξει “αδέλφια” και “αδελφούληδες”.. πειστήκαμε!….Ο Πανόπουλος δια μέσω τον …κυρίων Τσέπελη και Νίκου Ευφραιμίδη θα μας …”αναγγείλει” τις…καλύτερες μέρες που έρχονται για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης! Για το καλό μας φυσικά….για να έχουμε καλύτερο 15Αυγουστο βρήκε τους κατάλληλους εκπροσώπους μας. 
Κι  η Παναγιά Μαζί μας…ΑΜΗΝ!

Πάνος Π.