Οι επιδόσεις του Κώστα Τσιμίκα απέναντι σε Κόσμιο, Σουφλί, ΑΟΞ, Πανθρακικό και Άβατο

Η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ είναι προ των πυλών με τον Σερραίο αριστερό ακραίο οπισθοφύλακα να εξαργυρώνει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, το ThrakiSportS αναζήτησε τις αναμετρήσεις του ως αντίπαλος θρακικών ομάδων στην διάρκεια της καριέρας του. Συνολικά τέσσερις ομάδες από την περιοχή της Θράκης έχει αντιμετωπίσει τόσο με την φανέλα του Πανσερραϊκού όσο και με εκείνη του Ολυμπιακού ο 24χρονος ακραίος μπακ, ενώ μια πέμπτη, τον Άρη Αβάτου, παραλίγο να τον αντιμετωπίσει αλλά έμεινε στον πάγκο στον προπέρσινο αγωνα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Αρχικά στο σύντομο διάστημα που αγωνίστηκε στα «λιοντάρια» για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της σεζόν 2013-2014, όντας ακόμη 17 ετών, βρέθηκε αντιμέτωπος σε δύο συνεχόμενους μάλιστα αγώνες με αντιπάλο θρακική ομάδα. Πρόκειται για τον αγώνα της 21ης Οκτωβρίου με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κοσμίου στις Σερρες, οπού ερχόμενος από τον πάγκο σκόραρε το τέταρτο από τα πέντε συνολικά τέρματα που πέτυχε η ομάδα του (5-0 τελικό σκορ αγώνα).

Μία εβδομάδα μετά (27 Οκτωβρίου 2013) βρέθηκε στην αποστολή για τον αγωνά του Σουφλίου με αντίπαλο τον τοπικό Έβρο Σουφλίου. Έκει αγωνίστηκε για σχεδόν ένα ημίχρονο (μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 46′) σε μια αναμέτρηση που έληξε χωρίς τέρματα. Ο Εβρος Σουφλίου μπορεί να υπερηφανεύεται σήμερα ότι είναι από τις ομάδες που απέσπασε θετικο αποτελεσμα απεναντι στον μελλοντικο αστέρα της Λίβερπουλ.

Από την στιγμή που εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού, τον Ιανουαριο του 2014, έχει βρεθεί αντίπαλος με τις δύο ιστορικότερες ομάδες της Θράκης, την Ξάνθη και τον Πανθρακικό για αναμετρήσεις στο πλαίσιο της Super League.

Χρονικά η πρώτη ομάδα εξ’ αυτών που αντιμετώπισε είναι ο Πανθρακικός, στην τελευταία χρονιά των Κομοτηναίων στη μεγάλη κατηγορία. Στον αγώνα της 3ης Απριλίου του 2016 αγωνίστηκε σε ολόκληρο 90λεπτο στην άνετη επικράτηση των μετέπειτα πρωταθλητών με 4-0. Στους αγώνες με την τότε Skoda Ξάνθη εκείνης της σεζόν ο Τσιμίκας είχε βρεθεί εκτός αποστολής.

Με τον ΑΟΞ έχει βρεθεί ωστόσο αντιμέτωπος τρεις φορές, όλες την τελευταία διετία. Η αρχή γίνεται στις 14 Απριλίου του 2019, προς το τέλος της σεζόν 2018-2019, όπου στον αγώνα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο στο ευρύ 4-0 των Πειραιωτών απέναντι στους Ξανθιώτες.

Το ίδιο έτος, αλλά για την σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε (2019-2020) βρέθηκε βασικός σε όλο το 90λεπτο και στους δύο αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στον ΑΟΞ τόσο στο 0-0 των Πηγαδίων στις 11 Νοεμβρίου, όπου μάλιστα αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 85′, όσο και σε εκείνο του περασμένου Ιανουαρίου (2/1) και την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» με 3-1.

Επίσης, οπως προαναφέρθηκε, για τη σεζόν 2018-2019, βρέθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού που μετέβη στην Ξάνθη για τον ιστορικό αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου, εκεί όπου έκανε το ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες ο Γιώργος Ξενιτίδης· δεν χρειάστηκε ωστόσο να αγωνιστεί και έμεινε στον πάγκο.