Συνάντηση των παλαίμαχων του Ορέστη με το Νώντα Κουγιανό μετά από 36 χρόνια (+photos)

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν 36 χρόνια πίσω για τους παλαίμαχους του Ορέστη και τον συμπαίκτη τους Νώντα Κουγιανό, στις εποχές που μεσουρανούσαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, φορώντας τη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ορεστιάδας.

Ο πρώην ταχύτατος επιθετικός του Ορέστη, που αγωνίστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία την περίοδο 1981-1984, βρέθηκε για λίγες ημέρες στην πόλη που τόσο αγαπάει και τον αγαπούν και εκτιμούν, παρέα με την σύζυγο του Χαρά. Φυσικά όλοι οι παλιοί συμπαίκτες του δεν έχασαν την ευκαιρία να ξανασμίξουν και να θυμηθούν τα παλιά. Εκείνες τις αγνές εποχές, με το γεμάτο γήπεδο, τα τοπικά ντέρμπι με το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης, αλλά και τους αγώνες των εθνικών κατηγοριών.

Ο Νώντας Κουγιανός, που μένει μόνιμα στο Παναιτώλιο Αγρινίου, δεν ξέχασε όλα αυτά τα χρόνια τον Ορέστη. Ακόμα και εισιτήρια διαρκείας της ομάδας που φόρεσε και τίμησε την φανέλα της αγοράζει κάθε χρόνο. Επίσης από φέτος έγινε και επίσημο μέλος του Ορέστη, με τον οποίο στα 3 χρόνια που αγωνίστηκε, πριν πάρει μεταγραφή το 1984 για την Δόξα Δράμας και παίξει στην Α’ εθνική, είχε 77 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 36 γκολ.

Φυσικά είχε την ευκαιρία να συναντήσει στις ημέρες που έμεινε στην Ορεστιάδα πολλούς φίλους και η σύζυγος του να νοιώσει την μεγάλη αγάπη που είχαν και έχουν στον άνδρα της οι συμπαίκτες του και οι φίλαθλοι του Ορέστη. Στη συνάντηση τους, παραβρέθηκε και ο Νίκος Κούκλατζης, ο γνωστός φίλαθλος και παράγοντας της ομάδας, ο οποίος είναι και εκ των συγγραφέων του βιβλίου με την ιστορία της και πατέρας του στρατιωτικού Δημήτρη, που είχε συλληφθεί από τους Τούρκους στις Καστανιές παραμένοντας 6 μήνες σε φυλακή της Αδριανούπολης.

ΟΚούκλατζης, που γνωρίζει άριστα την ιστορία της ομάδας και φυσικά των παικτών που φόρεσαν την φανέλα του Ορέστη, ανέβασε τις φωτογραφίες που βλέπετε, μαζί με ένα πολύ ενδιαφέρον και συγκινητικό κείμενο, το οποίο περιλαμβάνει και το βιογραφικό του Νώντα Κουγιανού. Το αναδημοσιεύουμε:

“Μια ευχάριστη και άκρως συγκινητική έκπληξη περίμενε όχι μόνο τους Παλαίμαχους του «Ορέστη», αλλά και πολλούς φιλάθλους της περιοχής.
Ο Νώντας Κουγιανός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομάδας μας, γνωστός για την αγάπη και εκτίμηση που τρέφει για την πόλη μας, τους ανθρώπους της, τον «ΟΡΕΣΤΗ» και φυσικά για τους συμπαίκτες του εκείνης της εποχής, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Χαρά, βρέθηκε (αν και ζει τόσο μακριά : Παναιτώλιο Αγρινίου) για λίγες μέρες ως επισκέπτης στην πόλη μας, μετά από 36 χρόνια.

Για να θυμηθεί και να θυμίσει ωραίες στιγμές του τότε (1981 – 1984), αλλά και μ’ αυτό τον τρόπο να τονίσει τα στοιχεία της καλής πλευράς του ποδοσφαίρου. Τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συναδελφοσύνη, το φίλαθλο πνεύμα και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τις καλές ανθρώπινες σχέσεις.

Τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε και για την προσφορά του τότε και για την παρουσία του σήμερα.
Να είναι πάντα καλά, να ακολουθήσουν περίσσιες χαρές στη ζωή του, να μας θυμάται και να τον θυμόμαστε.
Φυσικά και με το καλό να μας ξανάρθει. Πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος . Η αξιοσύνη και η καλοσύνη αναγνωρίζονται.

Λίγα λόγια για τον Νώντα
Γεννήθηκε το 1961 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Η στρατιωτική θητεία του τον έφερε το 1981 στην πόλη μας (117 ΜΠΠ). Διακριθείς στο στρατιωτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, λόγω των πλούσιων προσόντων του και της ευχέρειας στο σκοράρισμα, αμέσως έγινε μεταγραφικός στόχος για τον «Ορέστη» και έτσι από το καλοκαίρι του 1981, εντάχθηκε στο δυναμικό του. Αγωνίστηκε ως επιθετικός (Νο 11) με τα χρώματα της Ομάδας μέχρι και τον Ιούνιο του 1984, οπότε και μεταγράφηκε στη «Δόξα» Δράμας, η οποία αγωνιζόταν στην Α΄Εθνική. Υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής ζογκλέρ, ένας γκολτζής περιωπής, ένας αποτελεσματικός τεχνίτης της επίθεσης.

Και στις 3 περιόδους που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας μας ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ της. Έπαιξε συνολικά σε 77 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 36 γκολ. Την περίοδο 1981 – 82 σε 27 συμμετοχές πέτυχε 14 γκολ, την περίοδο 1982 – 83 σε 20 συμμετοχές πέτυχε 9 γκολ και την περίοδο 1983 – 84 σε 30 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ.

Σήμερα ζει στο Παναιτώλιο Αγρινίου με τη σύζυγό του Χαρά και την κόρη του Δήμητρα. Η απώλεια του 20χρονου γιου τους Αντώνη (5/3/2014) μπορεί να συγκλόνισε και να συγκλονίζει ολόκληρη την οικογένειά του αλλά η γενναιότητα, η ψυχική δύναμη και η Πίστη με τις οποίες αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν το θλιβερό αυτό γεγονός είναι αξιοθαύμαστες αρετές, μέσα από τις οποίες βρίσκουν την παρηγοριά (φυσικά όσο αυτό είναι δυνατό) για να συνεχίσουν να πορεύονται στη ζωή με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Να προσθέσουμε επίσης ότι παρά την απόσταση που τον χωρίζει από την πόλη μας κάθε χρόνο ενισχύει το Σύλλογο οικονομικά με την αγορά κάρτας διαρκείας, ενώ από φέτος γράφτηκε και επίσημο μέλος του «Ορέστη».