Στην προετοιμασία του ΑΟ Διαβολιτσίου ο Στέλιος Ηλιόπουλος πριν τους υπερμαραθωνίους, το διδακτορικό και… το Κόσμιο

Μεταγραφή στο τεχνικό τιμ ανακοίνωσε ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Μεσσηνίας ΑΟ Διαβολιτσίου που ήρθε σε συμφωνία με τον Μεσσήνιο στόπερ και γυμναστή του Κοσμιου Στέλιο Ηλιόπουλο για την έναρξη της προετοιμασιας για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο 30χρονος πρώην αρχηγός του Ορφέα Ξυλαγανής είναι τελείοφοιτος πτυχιούχος και κάτοχος μεταπτυχιακού στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και την περίοδο αυτή υποψήφιος Διδάκτωρ στο ιδιο τμήμα με ειδίκευση στο τομέα της Εργοφυσιολογίας.

Κατά τα μέσα Σεπτέβρη θα επιστρέψει Κομοτηνή για την συνέχεια του ντοκτορά του αλλά και να συνεχίσει τος επαγγελματικές του αλλά και αθλητικές του δραστηριότητες στο φιλόδοξο φέτος Κόσμιο αλλα και στους υπερμαραθωνίους, όπου λαμβανει μέρος με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το χωριό του, το Κατσαρό, και κατόπιν συνεχισε στον Εθνικό Μελιγαλά στην Α’ ΕΠΣ Μεσσηνίας. Για περισσότερο από μια δεκαετία αγωνίζεται στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης, αρχικά ως ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Αστέρα Αιγείρου και αργότερα για χρόνια και του Ορφέα Ξυλαγανής πάντα με τον διπλό ρόλο του γυμναστή και ποδοσφαιριστή, κάτι που έκανε και στο Νέο Σιδηροχώρι στην Γ’ Εθνική.

Παράλληλα όμως τρέχει και σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, καθώς διατηρεί άψογη την φυσικη κατάσταση και την αντοχή του.

Η ανακοίνωση της ομάδας της Μεσσηνίας: «Ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τον 30χρονο καθηγητή φυσικής αγωγής Στέλιο Ηλιόπουλο,συμπατριώτη μας από το Κατσαρού.

Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης όσο και στην Κλινική Άσκηση, αυτή την περίοδο είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα, με ειδίκευση και ερευνητικό αντικείμενο στο τομέα της Εργοφυσιολογίας.

Πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο,με πάρα πολλές παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια αθλητισμού. Στέλιο καλώς όρισες στην ομάδα μας ,καλή επιτυχία στο έργο σου».