«Εχω περπατήσει σε αυτά τα μέρη, τεράστια τραγωδία»! Ο Χάρης Κουλουριώτης μιλά στο ThrakiSportS για τα γεγονότα στη Βηρυτό

Ο γνωστός προπονητής καλαθοσφαίρισης Χάρης Κουλουριώτης, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ο οποίος κατά την διάρκεια των σπουδών του πέρασε από την ΑΕ Κομοτηνής, μίλησε στο ThrakiSportS για την τραγωδία στον Λίβανο με τους δεκάδες νεκρούς, με αφορμή το παρελθόν του στο λιβανέζικο πρωτάθλημα και τον πάγκο της Τσάπβιλ.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Τσάπβιλ είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες του λιβανέζικου πρωταθλήματος, με έδρα μόλις 10 χιλιόμετρα έξω από την Βηρυτό σε ένα από τα ωραιότερα προάστιά της, οπότε ο κοουτς Κουλουριώτης γνωρίζει πολύ καλά τα μέρη, όπως ο ίδιος ανέφερε.

«Οι εικόνες και τα βίντεο είναι σοκαριστικά. Πρόκειται πραγματικά για μια τεράστια τραγωδία. Δεν ξέρω τι να πω. Έχω περπατήσει σε αυτά τα μέρη και ξέρω πως είναι. Είναι πολύ άσχημα γεγονότα», σχολίασε αρχικά ο Χάρης Κουλουριώτης.

«Αμέσως επικοινώνησα με τους πρώην συνεργάτες και τους παίχτες μου. Ευτυχώς είναι όλοι καλά, αλλά η αλήθεια είναι πως μερικοί αντιμετώπισαν καταστροφές στα σπίτια και τις περιουσίες τους», προσθέτει ο κόουτς Κουλουριώτης, ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται αποκλειστικά για λιβανέζους πολίτες και όχι οποιονδήποτε έλληνα συνεργάτη.

Στη συνεχεία, με δεδομένες τις αποκαλύψεις ότι το φορτίο του πλοίου με την νιτρική αμωνία που προκάλεσε τον όλεθρο βρισκόταν εκεί εδώ και σχεδόν 7 χρόνια, άρα και την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στον Λίβανο, ανέφερε συγκλονισμένος από τις εικόνες και τις αποκαλύψεις: «Φυσικά δεν θέλω να σκέφτομαι πως θα ήταν αν ήμουν τώρα εκει. Έχει αρκετά χρόνια από την παρουσία μου στην Βηρυτό και δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο».

Ο Χάρης Κουλουριώτης ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής του Αστέρα Εξαρχείων, ενω με τις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής βρέθηκε στην τοπική ΑΕΚ. Το 2004 εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Αιγάλεω στην Α2, κερδίζοντας την άνοδο στην Α1 το 2006 και παραμένοντας μέχρι το 2009. Στην συνέχεια, από το 2009 έως το 2013 ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Ηλυσιακού στην Α1, ενώ παράλληλα διετέλεσε πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας του Αθηναϊκού.

Την σεζόν 2013-2014 ξεκίνησε στον Ίκαρο Χαλκίδας ως άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη και στην συνέχεια της σεζόν ακολούθησε τον Γιώργο Κετσελίδη στον Λίβανο για λογαριασμό της Τσάπβιλ. Την επόμενη διετία (2014 – 16) ήταν στο πλευρό του Θανάση Σκουρτόπουλου στο Ρέθυμνο. Ακόμα, δούλεψε στην Α2 δίπλα στον Μιχάλη Κουταλιανό για τον Αίολο Αστακού, παίρνοντας μέρος στα πλέι οφ ανόδου για την Basket League.

Εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στον νεοφώτιστο στην Β’ Εθνική Ιπποκράτη Κω οδηγώντας τον στην 3η θέση του Νοτίου Ομίλου και στην άνοδο, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεταιμε ιδιαίτερη επιτυχία στο τιμόνι του Οίακα Ναυπλίου. Διατηρεί τους δεσμούς του με την Θράκη και την Κομοτηνή, όπου βρίσκεται με κάθε δυνατή ευκαιρία.