Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Παπαχρήστου – Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Σε θλίψη βυθίστηκε ο δημοσιογραφικός χώρος κι όχι μόνο, μετά την είδηση του χαμού του Τάσου Παπαχρήστου, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ηταν εδώ και τρεις δεκαετίες ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση την προσπάθεια του ThrakiSportS, την οποία στήριξε και ο ίδιος με τον τρόπο του από την πρώτη στιγμή, δεδομένου ότι παραδοσιακά αυτή η ιστοσελίδα συμμετέχει με αποστολές στις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτήν την περίοδο μάλιστα, αν ολα είχαν πάει καλά και δεν είχε προκύψει ο κορονοϊός, αυτή η μικρή αθλητική ιστοσελίδα από το πιο ευαίσθητο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης θα έδινε το παρών στο Τόκυο για τους Αγώνες – που πλέον έχουν αναβληθεί για το καλοκαίρι του 2021 (αν και εφόσον φυσικά διεξαχθούν).

Ο εκλιπών ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1982 από τον «Φίλαθλο» και συνέχισε για πολλά χρόνια στο «Έθνος» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ υπήρξε γραφείο Τύπου για 30 χρόνια της Άρσης Βαρών, αλλά όπως προαναφέρθηκε και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Τάσος Παπαχρήστου εργάστηκε ακόμα στον “ΑΝΤ1” και στην εφημερίδα «Goal News». Του άρεσε να βοηθά τους νεότερους συναδέλφους, ειδικά όσους παρατηρούσε ότι ξέφευγαν από την κάλυψη των λεγόμενων εμπορικών σπορ και ασχολούνταν ιδιαίτερα με τον στίβο και τα υπόλοιπα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

Η αθλητική δημοσιογραφία και ο ΠΣΑΤ πενθούν την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών. Ο Τάσος Παπαχρήστου «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφού έκανε τα πρώτα βήματά του στον κλασικό αθλητισμό, στράφηκε στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο και υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1982 από τον «Φίλαθλο» και συνέχισε για πολλά χρόνια στο «Έθνος» από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Εργάστηκε επίσης στον “ΑΝΤ1”, στη «Goal News», ενώ υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και για αρκετά χρόνια το αντίστοιχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με απόλυτη επιτυχία.

Ξεχώρισε για τις άρτιες δημοσιογραφικές του καλύψεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μεγάλα γεγονότα στίβου και βεβαίως στη μεγάλη του αγάπη, στην άρση βαρών και διακρινόταν για την επαγγελματική του πληρότητα, το ήθος, την ευγένεια και τη συναδελφικότητά του.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ τον αποχαιρετά με οδύνη και απευθύνει στους οικείους του τα πιο θερμά του συλλυπητήρια.

 –Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στην Παλλήνη